Witam. Drukarka jak w temacie.Trafiła do mnie z niedrożnymi dyszami (wszystkie tusze ActivJet zamienne), sprzęt troche poleżał u klienta (prawie rok). Na wydruku jest tylko kolor niebieski. Mam płyn udrażniający, niebieski przeznaczony do udrażniania wewnętrznego drukarek Epson. Nalałem do strzykawki kilka ml tego płynu i bardzo powoli wstrzykiwałem do głowicy, do każdego koloru (bez wykręcania głowicy). Po kilku czyszczeniach programowych wszystkie dysze się udrożniły. Niestety kolor czarny jest rozjechany w poziomie, wszystkie inne kolory są w porządku, raczej wykluczam problem z enkoderami (paskowym), dla pewności wymieniłem tusz na inny zamienny efekt ten sam. Proszę mi podpowiedzieć czy jest to wina tuszu, czy raczej winy mam szukać w głowicy, niestety nie mam dużego doświadczenia w udrażnianiu Epsonów.
Dodano po 2 [minuty]:
Tekst jest jakby w 3D . Kolor czarny na teście drożności się lekko rozjeżdża w prawą stronę. Wyrównywanie programowe głowicy nie przynosi efektu. Czy drukarka jest jeszcze do odratowania (przepraszam za jakość skanu).

Dodano po 2 [minuty]:
Tekst jest jakby w 3D . Kolor czarny na teście drożności się lekko rozjeżdża w prawą stronę. Wyrównywanie programowe głowicy nie przynosi efektu. Czy drukarka jest jeszcze do odratowania (przepraszam za jakość skanu).