Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radio Panasonic CQ-DFX683N - "MUTING 0"

25 Wrz 2013 21:26 2577 3
  • Poziom 9  
    Witam.

    Podłączyłem dzisiaj w samochodzie radio Panasonic CQ-DFX683N. Po włączeniu radia przywitał mnie napis WELCOME a następnie HELLO, który wyłączyłem przyciskiem DISP. Po wyłączeniu napisu HELLO pojawił się napis: MUTING 0 a w głośnikach cisza. Żaden klawisz od ustawień nie reaguje, mogłem jedynie włączyć - wyłączyć radio lub przerzucać funkcje z FM na CD. Po włączeniu świateł pozycyjnych lub mijania pojawia się już dźwięk i wszystkie przyciski zaczynają działać. Kiedy światła wyłączę problem znowu się pojawia. Co robić? Błagam o pomoc.
  • Poziom 34  
    bolomay napisał:
    Po włączeniu świateł pozycyjnych lub mijania pojawia się już dźwięk i wszystkie przyciski zaczynają działać. Kiedy światła wyłączę problem znowu się pojawia. Co robić? Błagam o pomoc.

    Zle to radio podłączyłeś. W jakim samochodzie podłączasz to radio.
  • Poziom 24  
    bolomay napisał:
    Witam.

    Podłączyłem dzisiaj w samochodzie radio Panasonic CQ-DFX683N. Po włączeniu radia przywitał mnie napis WELCOME a następnie HELLO, który wyłączyłem przyciskiem DISP. Po wyłączeniu napisu HELLO pojawił się napis: MUTING 0 a w głośnikach cisza. Żaden klawisz od ustawień nie reaguje, mogłem jedynie włączyć - wyłączyć radio lub przerzucać funkcje z FM na CD. Po włączeniu świateł pozycyjnych lub mijania pojawia się już dźwięk i wszystkie przyciski zaczynają działać. Kiedy światła wyłączę problem znowu się pojawia. Co robić? Błagam o pomoc.

    Podłączyłeś przewód odpowiedzialny za funkcję MUTE,czyli wyciszanie,do przewodu na którym pojawia się napięcie po włączeniu świateł.
  • Poziom 37  
    Odłącz pomarańczowy lub brązowy przewód.

    Niektóre chińskie kostki są wykonane z błędem i faktycznie przewód od tel. mute jest podłączony pod ILL.