Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

corsa c 2006 cdti - Chłodnica do Corsy C cdti 2006

kalta 27 Sep 2013 19:01 1824 3
    kalta
    Level 9  
    Witam.
    Mój samochód to Corsa C 1.3 CDTI 2006 nr silnika Z13DT - diesel - wersja z klimatyzacją.
    Mam problem: chciałabym kupić nową chłodnicę. Mam znajomego, który jest mechanikiem i mi ją zamontuje, ale: nie mam czasu, żeby specjalnie podjechać i sprawdzić numery i kupić dwa razy drożej w sklepie.
    Chciałabym kupić nową chłodnicę w sklepie internetowym lub na allegro (tutaj są dużo tańsze) i tu pojawia się problem.
    Po wybraniu mojego samochodu pojawiają się chłodnice różniące się wymiarami nawet ponad 10mm.
    Czy ryzykować i kupić na allegro, czy to nie ma sensu.
    Proszę o poradę
    Orochimaru
    Level 31  
    10mm to akurat tutaj nie jest dużo. Taka jest różnica w szerokości między chłodnicami Valeo i Nissens. A nie podejrzewałbym tych firm o robienie niepasujących komponentów. Jedna ma za pewnie zbiorniki po bokach o innej szerokości, co równoważy inne wymiary rdzenia.
    Chłodnica do Twojej Corsy powinna mieć wymiary (rdzenia) ok. 600x340(350 Valeo)x25.
    Numery katalogowe producenta to:
    Opel 13 00 259
    GM 93177424.
    tzok
    Moderator of Cars
    ...i nie polecam kupowania dużo taniej na Allegro chłodnicy "no name", chyba że za chwilę chcesz znowu wymieniać. Jak twój znajomy jest mechanikiem to pewnie ma rabat w InterCarsie i kupi taniej niż Ty.

http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/w...p?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1&wsk=O
    kalta
    Level 9  
    Znajomy mechanik sam kupił chłodnicę i oczywiście ja wymienił :-)