Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

renault thalia 1.4 8v - nie odpala na zimnym silniku, falujące obroty

longer198902 29 Wrz 2013 21:02 4200 9
  • #1 29 Wrz 2013 21:02
    longer198902
    Poziom 6  

    Witam. Moja renia 1.4 8v b+gaz ostatnio troszke szaleje. Mianowicie jest problem z odpaleniem na zimnym silniku.... odpala za drugim przekreceniem kluczyka a do tej pory wszystko było ok i odpalala od strzału...wyczysciłem wtryski benzyny i przepustnice... dwa miesiace temu wymieniłem swiece przewody cewke i czujnik polozenia wału...falujace obroty na benzynie jak i gazie wystepuja od ponad roku.... co moze być tego przyczyna, moze zna ktoś odpowiedz?

    1 9
  • #2 30 Wrz 2013 11:24
    Sołtys_Elbląga
    Poziom 31  

    longer198902 napisał:
    .wyczysciłem wtryski benzyny i przepustnice
    Napisz mi jak to zrobiłeś bo chcę też to zrobić a nie wiem.
    Co do odpalania sprawdź, czy paliwo się nie cofa. Przed odpaleniem przekręć zapłon z 3 razy, żeby pompa podała ciśnienie. Możesz też wlać z 5ml benzyny do przepustnicy. Albo to albo to drugie. Z falującymi obrotami pomyślimy później.

    0
  • #3 30 Wrz 2013 15:13
    longer198902
    Poziom 6  

    wtryski wyczyscił mi mechanik ultradzwiekami...jak sam powiedział ma taka fajna maszynke:-)

    0
  • #4 28 Gru 2013 12:15
    longer198902
    Poziom 6  

    dodatkowo wymiienilem wtryski sonde ii czujniikk temperatury problem pozostał:-( teraz gdy silnik jest zimny dodatkowo przeez pierwsze 4-5km silnik po wrzuceniu luzu przygasa lub gasnie:-(

    0
  • #5 28 Gru 2013 12:18
    milejow
    Poziom 42  

    Wyreguluj sobie luz zaworowy bo ci się od gazu rozjechał.

    0
  • #6 28 Gru 2013 12:36
    longer198902
    Poziom 6  

    zawory były regulowane w wakacje jakies 10 tys przed tym jak zaczałem mniec problemy z odpalaniem...

    0
  • #7 28 Gru 2013 12:50
    wloc
    Spec od samochodów

    Tak jak kolega napisał sprawdzenie luzów zaworowych a dodatkowo czy ma wyrzucone immo

    1
  • #8 28 Gru 2013 15:40
    longer198902
    Poziom 6  

    jesli chodzi o imobilajzer to chyba jjest ok bo kontrolka gasnie .....

    4
  • #9 28 Gru 2013 17:32
    milejow
    Poziom 42  

    longer198902 napisał:
    zawory były regulowane w wakacje jakies 10 tys przed tym jak zaczałem mniec problemy z odpalaniem...

    Nie chcesz się posłuchać to jeździj ,,kulawym,, :D

    2
  • #10 01 Sty 2014 09:39
    longer198902
    Poziom 6  

    regulacja zaworow nie pomogła...

    1