Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ariston T2-LLS 23 MFFI - nie włącza się centralne, ciepła woda z kranu OK

Janusz Nurkowski 30 Wrz 2013 09:38 2046 5
  • #1 30 Wrz 2013 09:38
    Janusz Nurkowski
    Poziom 9  

    piec nowy ale nie używany (nie podłączony) od 5 lat. Po podłączeniu pieca do instalacji ciepłą wodę z kranu daje bez problemu, ale po włączeniu CO piec nie reaguje tyle że zapala się czerwona lampka. Zworka w panelu elektroniki zastępująca zewnętrzny regulator temperatury jest, ciśnienie w instalacji 1,8 (odpowietrzona). Proszę o ratunek, dodam że w elektronice i mechanice jestem dość biegły.

    0 5
  • Pomocny post
    #2 01 Paź 2013 00:00
    serwis25
    Poziom 18  

    Rusz pompę ( wirnik pewnie się nie obraca).
    Odkręć tą dużą śrubę od czoła pompy i wkrętakiem obróć wirnik pompy.
    Powinno pomóc.

    0
  • #3 01 Paź 2013 00:09
    piracik
    Moderator - Systemy Grzewcze

    Sprawdziłbym czy regulator na pewno zamyka obwód.

    0
  • #4 01 Paź 2013 09:06
    Janusz Nurkowski
    Poziom 9  

    faktycznie zatarty był wirnik pompy, wpadłem na to sam. Chyba nawet w instrukcji użytkownika piszą o tym, ale cóż po tylu latach to i instrukcje diabli wzięli.
    W każdym razie dziękuję Wam za SZYBKĄ pomoc BO STRACH BYŁ WIELKI.
    pozdrawiam - Janusz

    0
  • #5 11 Lis 2013 10:59
    eles12
    Poziom 8  

    jak jestes biegly moze bys w moim temacie cos podpowiedzial ?? :) z gory dziekuje

    0
  • #6 13 Lis 2013 14:05
    Janusz Nurkowski
    Poziom 9  

    do eles - gdzie mogę przeczytać o Twoim problemie?

    0