Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen C8 2.0 HDI 2008r - Nie działa automatyczna regulacja świateł (Xeon)

nylon 30 Sep 2013 09:39 4905 6
    nylon
    Level 10  
    Wczoraj po uruchomieniu samochodu (Citroen C8 HDI 2.0 2008r) światła mijania (Xeony) automatycznie ustawiły się w pozycji świecenia 5 metrów przed samochodem. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym załączeniu światła pozycjonują się a następnie natychmiast opadają do pozycji minimalnej. Ktoś wie co zrobić, gdzie jest czujnik poziomu samochodu?
    Pozdrawiam, Jarek
    krys-78
    Level 2  
    Mam podobny problem w C5. Przy włączaniu xenony poruszają się w górę i w dół ale po tym pozostają w pozycji max na dół. Poza tym lampy nie skręcają. Do tego kontrolka świateł mijania mruga.
    alk80
    Level 10  
    odkopię temat
    ja mam C8 2.2 PB 2003r i czujniki są dwa, przedni jest schowany w aluminiowo podobnej rękawicy, po prawej stronie wydechu, połączony ze stabilizatorem,
    tylny jest schowany we wnęce prawego mocowania tylnej belki

ciekawy jestem czy czujnik musi być akurat z C8, P807, Phedry, czy może pasował by z innych modeli PSA ??
    FulcrumDriver
    Level 9  
    Witam...mam podobny problem ze światłami mijania,nie poziomują się mimo wyraźnej ich pracy po uruchomieniu silnika, spadają do minimum. Wymieniłem regulator przedni, bo lexia go nie widziała. Naprawiłem wtyczkę i nic, tylny widoczny, przód zero. Dorwałem schemat z Citroen Polska, sprawdziłem drożność przewodów, wszystko ok...został mi tylko odcinek BSI, regulator. Jutro się za to biorę...Jak ktoś chce poniżej oryginalny schemat citroenowski do regulacji świateł mijania w PDF.
    Michalpol111
    Level 2  
    Czy może Pan wytłumaczyć schemat. Domontowalem czujniki ale gdzie je w bsi wpisać?
    Max_Max1
    Level 7  
    Temat znany w większości samochodów z Xenonami. Są trzy opcje: czujniki (chyba najczęściej), sterownik lub silniczki. Polecam najpierw sprawdzić wszystkie kable i połączenia. Jeśli wszystko jest ok, to eliminować problemy kolejno zgodnie z tym co pisałem wcześniej.
    Michalpol111
    Level 2  
    W moim przypadku chodzi o zupełnie co innego.
    Zmieniłem lampy z H7 na Xenon. Czujniki są zamontowane ale jeszcze nie podłączone w komputer. Poszukuję schematu jak je podłączyć odpowiednio.