Witam na forum!
Na wszystkim znać się nie można... No i mam mały problem.
Podczas wykonywania instalacji elektrycznej powiedziałem, że chcę mieć sygnał TV/SAT w 4 pomieszczeniach, instalator powiedział, że nie ma problemu pociągnął kable do 4 wyznaczonych pomieszczeń ze strychu, na strych przeciągnął 8 kabli antenowych z dachu (w nawiązaniu do tego co piszę dalej - jednak 9) i powiedział, że będę mógł rozdzielić sygnał przez multiswitcha. I tyle.
Teraz nastał moment, w którym chciałbym w końcu pooglądać telewizję (a właściwie rodzina mnie męczy
) i muszę połączyć kabelki. Nie wiem niestety co jest mi potrzebne - jaki multiswitch i co oprócz niego kupić? Jak wyżej, sygnał będę odbierał max w 4 pomieszczeniach, na początek na pewno we 2. Początkowo będzie to tylko telewizja naziemna, ale później dojdzie tv satelitarna / ewentualnie jakaś platforma tv cyfrowej. Nie ma jeszcze kupionej antenty (też będę wybierał). Wolę kupić coś bezproblemowego w obsłudze ale pewnego, niż kombinować.
Mieszkam we Wrocławiu.
Będę wdzięczny za pomoc, bo dla mnie to magia :?
Na wszystkim znać się nie można... No i mam mały problem.
Podczas wykonywania instalacji elektrycznej powiedziałem, że chcę mieć sygnał TV/SAT w 4 pomieszczeniach, instalator powiedział, że nie ma problemu pociągnął kable do 4 wyznaczonych pomieszczeń ze strychu, na strych przeciągnął 8 kabli antenowych z dachu (w nawiązaniu do tego co piszę dalej - jednak 9) i powiedział, że będę mógł rozdzielić sygnał przez multiswitcha. I tyle.
Teraz nastał moment, w którym chciałbym w końcu pooglądać telewizję (a właściwie rodzina mnie męczy

Mieszkam we Wrocławiu.
Będę wdzięczny za pomoc, bo dla mnie to magia :?