Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Uruchomienie Atmega 1284p i enc28j60

samuel1982 04 Paź 2013 12:25 930 2
  • #1 04 Paź 2013 12:25
    samuel1982
    Poziom 8  

    Od kilku miesięcy staram się zrobic serwerek www do sterowania domem, i wszystko ladnie szlo do momentu gdy zabraklo pamieci w poczciwej atmedze 32, wiec postanowilem zakupic 1284p z racji tego ze ma identyczne wyprowadzenie jak 32 i nie trzeba juz niczego przerabiac. Lecz do dzis nie udalo mi sie uruchomic serwerka. Na AT32 wszystko smiga lecz na 1284p juz nie.Przeczytalem kilkanascie postow o podobnej tematyce i jedyne co przychodzi mi na mysl to brak bufora napiec, czy do 1284p musi on byc gdy na 32 dziala poprawnie?

    0 2
  • #2 04 Paź 2013 19:56
    ZbeeGin
    Poziom 38  

    samuel1982 napisał:
    Od kilku miesięcy staram się zrobic serwerek www do sterowania domem, i wszystko ladnie szlo do momentu gdy zabraklo pamieci w poczciwej atmedze 32, wiec postanowilem zakupic 1284p z racji tego ze ma identyczne wyprowadzenie jak 32 i nie trzeba juz niczego przerabiac.

    Od strony sprzętowej wygląda podobnie. Jednak od strony programowej to dwa różne układy. Zmieniłeś ustawienia procesora? Ustawienia fusebit? Rekompilowałeś program?

    0
  • #3 04 Paź 2013 20:06
    samuel1982
    Poziom 8  

    Tak wszystko zmienione fusebity 0xff 0xd7 0xfc , ustawienia procesora i program rekompilowany. Dlatego nie wiem co to moze byc, jedyne co, to nie mam pomiedzy Atmega a ENC28j60 zadnego konwertera napiec moze do atmegi 1284p musi byc.

    0