Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault megane scenic 97r - sterownik centralnego zamka

mariozlotow 04 Oct 2013 18:27 14661 7
    mariozlotow
    Level 2  
    witam gdzie znajdę sterownik centralnego zamka w renault megane scenic 97r prosiłbym o jakąś fotke bądź schemat z góry dziękuje i pozdrawiam:?::D
  • Helpful post
    Ture11
    Level 38  
    Witaj.
    Znajduje się prawdopodobnie w BSI, wpisz tą frazę w googlu (BSI lub UCBIC no i model i rocznik) i otrzymasz zdjęcia.
    Fizycznie, BSI to ta skrzynka z bezpiecznikami po lewej stronie od kierownicy. Wersja zamka z pilotem na podczerwień?
    mariozlotow
    Level 2  
    tak na podczerwień dzięki za info. Chce po prostu zmienić sterownik na uniwersalny
  • Helpful post
    Ture11
    Level 38  
    Hola, ten sterownik czasem jest także immobilizerem, jeśli masz immo to ta część musi zostać.
    mariozlotow
    Level 2  
    Tak tylko u mnie imo już raczej nie działa ,gdyż w pilocie nawet nie ma baterii zresztą prawie nic z niego nic nie zostało. Myślałem też o podłączeniu się pod ten przycisk w środku ale nie wiem jak się za to zabrać o zgrozo dziś to musze :cry: auto otwierać przez bagażnik
    gosiek0012
    Level 10  
    Witam mam problem z Renault Megane Scenic 97r. Wczoraj wiadając do auta nie mogłam go odpalić, ponieważ nie wyłączył się immo. (drzwi otworzyłam kluczykiem) myślałam, że to wina baterii, więc zostały one wymienoine, nie pomogło (dodam, że wtedy przy naciskanu świeciła się normalnie czerwona dioda). Poszłam do elektromechanika, który cośtam w kluczyku zlutował i działał... do dzisiaj !!! Dzisiaj miałam podobna sytuację tylko teraz nie zawsze zapala się ta czerwona dioda i czasem działa czasem nie... Czy pomoże mi ktoś w czym może być problem i jak go rozwiązać ???
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    gosiek0012 wrote:
    Czy pomoże mi ktoś w czym może być problem i jak go rozwiązać ???

Rozwiązanie całkowite problemu jest jedno, modyfikacja kalkulatora wtrysku, dołożenie sterownika uniwersalnego centralnego zamka.
    gosiek0012
    Level 10  
    Strumien swiadomosci swia wrote:
    gosiek0012 wrote:
    Czy pomoże mi ktoś w czym może być problem i jak go rozwiązać ???

Rozwiązanie całkowite problemu jest jedno, modyfikacja kalkulatora wtrysku, dołożenie sterownika uniwersalnego centralnego zamka.

Czy mógłbyś to wyjaśnić dokładniej i czy można to zrobić samemu czy trzeba się wybrać raczej do mechanika??