Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ELFON Zi2 U1131/1-RL - Otwieranie z pilota - elektrozaczep ciągle włączony.

balone 06 Oct 2013 09:51 2640 3
Ochrona Domu
  • #1
    balone
    Level 10  
    Witam,

    Pozsiadam zestaw: ELFON Zi2 U1131/1-RL
    W skład zestawu wchodzi:
    - zasilacz EWD 10 IN
    - dwa unifony Urmet U1131/1
    - kaseta bramowa KEN2-RL z dwoma pilotami radiowymi.

    Mam problem ze sterowaniem elektrozaczepem z pilota Elfon. Podłączyłem według schematu http://elfon.com.pl/pdf/schematy/zi-urmet.pdf

    Wszystko działa jak powinno, elektrozaczep steruje z unifonów, natomiast nie reaguje na wciśnięcie pilota skierowanego w kasetę domofonu. Na końcu instrukcji pisze, że jeżeli się ma zestaw z pilotami to należy wykonać zworkę pomiędzy zaciskami GK i KE. Jeżeli zewrę te zaciski to non stop elektrozaczep zadziałany (napięcie ok 8 volt na zaciskach EZ).
    Dodam, że w instrukcji pisze o zworce jeżeli się ma zasilacz EWD-10P natomiast ja posiadam EWD10-IN.

    Może ktoś wie jak zaradzić ?


    Pozdrawiam,
    Moderated By Tracer2:

    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

    [28-30.06.2022, targi] PowerUP EXPO 2022 - zasilanie w elektronice. Zarejestruj się za darmo
  • Ochrona Domu
  • Helpful post
    #2
    andziabb
    Level 20  
    Witam! Z opisu wynika, że wszystko ma Pan dobrze podłączone, najprawdopodobniej zestaw jest wadliwy. Proszę zwrócić się do punku, w którym zakupił Pan zestaw i poprosić o sprawdzenie.

    Pozdrawiam
  • Ochrona Domu
  • #3
    balone
    Level 10  
    No chyba będzie trzeba tak zrobić - dzwoniłem do Elfona i gośc powiedział, że do zestawów z pilotem są zasilacze EWD-10IN i na końcu dopisana pisakiem literka "P" (ja taki posiadam). Różni się on jednym kondensatorem. No nić, odeśle i zobaczymy co powiedzą w serwisie - ja stawiam na uwalony moduł radiowy w kasecie.
  • #4
    andziabb
    Level 20  
    Być może moduł jest wadliwy, na pewno wszystko miał Pan dobrze podłączone. Wysyłając proszę opisać co nie działa i dopisać, że jest to pile - wówczas przyspieszy Pan serwis. A czy zestaw zakupił Pan bezpośrednio czy ze specjalistycznego sklepu?