Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opel astra 2 1,7 isuzu - ciężko pali na zimnym silniku a na ciepłym nie pali

pellllson 09 Oct 2013 18:38 10482 7
    pellllson
    Level 9  
    Witam mam problem a Astrze 2 1.7 diesel silnik isuzu 2000r. Auto ciężko pali na zimnym silniku a na ciepłym wcale, sprawdzałem już sterownik i jest dobry, przekładałem nawet od znajomego. na komputerze żadnych błędów. odkręcałem nawet wtryski i paliwo leci, założony jest nawet zaworek zwrotny i nic. Ktoś może wie co może jeszcze być, bo na forum czytałem i nic.
    kacper082
    Level 18  
    Sprawdź czujnik położenia wału.
    pellllson
    Level 9  
    czytałem ze jak że jak to by był czujnik położenia wału to by mi gasł i pokazało by to na komputerze, a nie pokazało. a jak już rano po kręceniu zapali to potem pali na dotyk, aż do momentu jak sie nagrzeje to już nie zapali.

Dodano po 1 [minuty]:

i nie gaśnie, silnik pracuje bardzo dobrze ma moc itd. i nie wiem teraz zgłupiałem, żaden mechanik mi nie stwierdził co to jest .
    T5
    Admin of Cars group
    pellllson wrote:
    żaden mechanik mi nie stwierdził co to jest
    Jeszcze nie byłeś u takiego prawdziwego. Zobacz na podpis w moich postach.To pytanie padło - prawie się popłakałem ze śmiechu.
    pellllson
    Level 9  
    byłem u różnych mechaników, ale u dwóch dobrych od diesli i jeden mi powiedział bym kopił sterownik i będzie wszystko grało, a sterownik jest dobry, jak bym tak zrobił to bym stracił ok. 700zł i dalej by było to samo. teraz zanim się idzie do mechanika to trzeba wiedzieć co jest i co jest do wymiany. tylko w moim przypadku ja jeszcze do tego nie doszedłem. i tu szukam porady co jeszcze mogę sprawdzić i co jeszcze mogło by być

Dodano po 3 [minuty]:

jeszcze mi został do sprawdzenia ten zawór SPV. ale nie wydaje mi się ze to to, bo jak jest silnik letni to pali dobrze jak jest zimny parę razy kręci a jak ciepły to po 5,10 minutach juz nie odpalę choć czasem się zdarzy rzadko ze odpali ale to jest jak ruletka.

Dodano po 1 [minuty]:

może ktoś miał tak jak ja albo wyciągał ten zawór SPV i jakie mogły by być objawy jak jest uszkodzony albo jak się zawiesza albo zaciera może to od tego nie pali
    pellllson
    Level 9  
    ale mi poradziliście! dzięki za nic. Niby te pompy nie padają a u mnie jednak była pompa. koniec tematu
    pellllson
    Level 9  
    Witam okazało się ze to pompa była uszkodzona, lecz nie w całości bo miał moc nie kopcił tylko nie odpalał na ciepłym. Przez ten czas miałem dwie inne przyczyny. druga przyczyna to sterownik silnika były takie same objawy lecz na komputerze wyskakiwał błąd.trzecia awaria tego objawu była skutkowana zatartym zaworem SPV to także nie palił ale po uderzeniu w nim kluczem zaskakiwał i to chyba tyle pozdrawiam.