tzok wrote: Nie wiem jak jest obecnie ale chyba nadal legalny VAS5054a jest dostępny tylko dla ASO,
Chińczycy zrobili dokładnego klona. Fakt, ani ODIS, ani VAS nie jest legalnym oprogramowaniem - od tego zacznijmy.
tzok wrote: a do pełnej funkcjonalności wymaga dostępu on-line do serwerów.
Zgadza się. Niektóre rzeczy zrobi tylko autoryzowany warsztat korzystając z Intranet-u (ON-LINE). W ten sposób pobierane są np. uaktualnienia sterownika, kodowanie radia itd..
tzok wrote: ...co w niektórych przypadkach pozwala np. na aktywowanie funkcji niedostępnych w danym modelu, czego nie da się zrobić VASem.
Sam sobie przeczysz później - cyt.
tzok wrote: Jeśli VAS5054a z aktualnym softem czegoś nie obsłuży to nic innego tego też nie obsłuży. Przecież to jest fabryczny tester.
tzok wrote: Od strony diagnostycznej VCDS obsługuje K-line, CAN oraz UDS, czyli wszystko co można znaleźć w samochodach osobowych grupy VW.
Czyli to samo, co VAS5054a, tyle że VAS5054a jest oryginałem, a VCDS - jedynie próbą dorównania VAS5051B (poprzedniemu interfejsowi diagnostycznemu).
A teraz parę moich doświadczeń z VAS 5054a.
- chodzi z oprogramowaniem VAS oraz ODIS. Niestety nie da się wgrać obydwu wersji na jeden komputer, gdyż te dwie wersje korzystają z odrębnych wersji sterowników Softing - więc się gryzą. W praktyce gdy była konieczność posiadania VAS i ODIS - to instalowałem dwa systemy Windows na dwóch odrębnych partycjach (wybór przy starcie systemu).
- Chińskie głowice niczym nie ustępują oryginałowi. Porównywałem - więc wiem.
- Od wersji 2.2.4 przestały chodzić niektóre chinskie głowice. Po prostu zablokowano głowice z określonym numerem seryjnym. Znaleźliśmy z kolegą obejście tego problemu. Wystarczy podgrać firmware na starą wersję w katalogu VeCOM (z wersji 2.2.3 np.). Praktycznie wszystkie wersje późniejsze chodzą bezproblemowo. Nie trzeba żadnych patchy itd.. (oczywiście oprócz pliku licencji).