Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tomtom Live 820 - Nie łapie sygnału GPS.

finerek123 09 Oct 2013 21:15 3066 3
    finerek123
    Level 15  
    Witam.
    Mam problem z nawigacją. Kupiona w kwietniu 2012 roku. Wszystko było OK aż do czasu aktualizacji w marcu 2013 roku. Po prostu zaktualizowałem, schowałem i po tygodniu chcę włączyć nawigację a tu fixa łapie tak długo aż bateria padła. Po paru resetach wkońcu załapała i w drogę.

Potem przeleżała po to by w czerwcu zakupić nową licencję na mapy jak i usługi (co tanie nie było) i pobrać kolejny FIX. Pięknie wszystko działa, doprowadza bardzo dobrze do Chorwacji żeby znów z powrotem mieć problem aby złapać pozycję. W statusie GPS pokazuje że łapie 1 a czasem 2 satelity i poprawnie zczytuje czas UTC. U znów po paru resetach wkońcu łapie tego fixa i udaje się wrócić :)

Dodam że dzisiaj znów miała problem jednak ostatecznie się jej nie udało. Teraz dopiero przyklejona do okna po ściągnieciu kolejnej aktualizacji map, fotoradarów i GPS fix działa prawidłowo.

I problem nie leży napewno w dostępie do satelit bo w tych samych warunkach Galaxy Note N7000 bez problemu łapie sygnał do max 1 minuty bez wspomagania w postaci internetu.
    marek216

Level 43  
    Jeśli update nie pomaga to problem sprzętowy.
    Jak masz gwarancję to odsyłaj.
    finerek123
    Level 15  
    Nawigacja była kupiona we Włoszech i tam bym musiał ją odesłać i wolałbym to zostawić jako ostatnie. Po za tym nawi raz działa a raz nie. Niezależnie od pory dnia czy warunków pogodowych. Po za tym w statusie bez problemu pokazuje te 2 satelity i pobiera od nich czas. Także uważam że to jest raczej problem z oprogramowaniem niż hardware'm.
    marek216

Level 43  
    finerek123 wrote:
    Także uważam że to jest raczej problem z oprogramowaniem niż hardware'm.

Więc uważaj tak dalej aż gwarancja minie.
    Kupione w EU więc polski serwis powinien ją przyjąć.