Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirlpool 7440/2 - po 2min. kończy pracę

franksinatra 10 Paź 2013 14:34 1278 4
  • #1 10 Paź 2013 14:34
    franksinatra
    Poziom 8  

    Witam,
    od ponad 4 lat mam zmywarkę Whirlpool 7440/2. Do tej pory nic się z nią nie działo aż tu nagle przy normalnej próbie jej włączenia (czas pracy jakieś 2min) odpompowuje wodę i kończy pracę mówiąc o tym standardowymi 3 krótkimi sygnałami i jednym długim. Na panelu z diodami wszystko wygląda normalnie. Działa dioda wł./wył. dioda programu i dioda startu a zmywarka uparcie twierdzi że "koniec pracy". Co się mogło z nią stać? Filtry wyczyściłem, wodę pobiera, soli ma...
    Pomoże ktoś? zanim śrubokręt wezmę i zacznę kombinować.
    Z góry dziękuję.

    1 4
  • #2 10 Paź 2013 19:04
    leszkju
    Poziom 17  

    Do sprawdzenia pompa myjąca.

    0
  • #3 10 Paź 2013 19:24
    franksinatra
    Poziom 8  

    znalazłem gwarancję i okazał się że mam przedłużoną do 6lat. Za dwa dni mam wizytę serwisanta. Jak wykryje problem to opisze co było.

    0
  • #4 04 Lis 2013 15:53
    franksinatra
    Poziom 8  

    no to wiem co było - pompa myjąca uszkodzona. Serwisant powiedział że jeszcze nie widział tak zasyfionej pompy myjącej. Koszt wymiany całkowicie poniosła firma ubezpieczeniowa.

    0
  • #5 04 Lis 2013 20:33
    movzx
    Poziom 39  

    franksinatra napisał:
    Serwisant powiedział że jeszcze nie widział tak zasyfionej pompy myjącej.
    Trzeba było tabletek nie używać :)
    Zamykam.

    0