Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Webasto Naftove Topeni brak specyfikacji Nieznany model

malik222222 10 Oct 2013 22:32 2679 4
    malik222222
    Level 12  

Witam posiadam ogrzewanie postojowe, niestety nie wiem jaki model po napisie Nafta mogę przypuszczać, że jest produkcji Czechosłowackiej? ale panel sterujący jest taki jak w ogrzewaniach produkcji DDR proszę kolegów o wszelkie info na temat tego ogrzewania schematy podłączenia mile widziane nie wiem też czy potrzebuje zew. pompkę paliwa po rozkręceniu widoczny jest 2 wentylator i coś w rodzaju pompki mechanicznej działającej razem z 2gim wentylatorem.. Na tabliczce znamionowej zostały tylko wytłoczenia:
    malik222222
    Level 12  
    Witam ponownie dzis odpaliłem maszynę więc tak:
    1grzanie świecy
    2załączenie rozpylacza i nawiewu razem i odpaliło :-)
    Czyli pompka jest razem z rozpylaczem, pozostaje zrobić zasilacz i zrobić sterowanie na przekaźnikach oczywiście wszystko zostanie wyczyszczone pomalowane i zmontowane na nowej ramie docelowo będzie wykorzystane do ogrzewania warsztatu, temp. Na wylocie 75-80stopni jak spalanie ciężko powiedzieć ale z biegiem czasu napewno zamieszczę info
    kozak-mp3
    Level 12  
    NIe wiem czy wiesz ale takie urządzonko potrafi wessać ponad litr ropy na godzinę... Jeśli chcesz tego używać okazjonalnie to spoko, ale jeśli chcesz na tym przejechać całą zimę... nieopłacalne.
    malik222222
    Level 12  
    Wiem wiem ale używane będzie okazjonalnie nie przesiaduje tam co dziennie więc nie zbankrutuje :-) na wydatkach za ON mam też czeskie benzynowe czekające na odpalenie ale to chyba jeszcze bardziej paliwożerne ?

oto postępy z prac:

fazownik81
    Level 12  
    Po 6 latach działa? Z cyklu kotlety roku...