Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z poligonem - MAG3110 - brak poligonu pod obudową i koło pinów

Element_PL 11 Oct 2013 21:33 1620 5
Renex
    Element_PL
    Level 10  
    Witam

Problem polega na tym, że po stworzeniu obudowy (biblioteki) dla MAG 3110 poligon nie dociera do pinów układu - w ustawieniach zmieniłem izolacje i odległości na 1 mils. To samo mam dla innych układów tego typu tworzonych samodzielnie. Co najdziwniejsze nie ma poligonu również po drugiej stronie. Wkleiłem podobny układ z firmowa biblioteka na te pcb i wszystko jest ok - wiec wynika że problem leży w samej stworzonej obudowie.

Długo głowiłem się nad rozwiązaniem tego problemu ale nie mam już pomysłów.

Poglądowe zdjęcie: Problem z poligonem - MAG3110 - brak poligonu pod obudową i koło pinów
  • Renex
    dioda1000
    Level 28  
    Sam sobie odpowiedziałeś.
    Element_PL wrote:
    Wkleiłem podobny układ z firmowa biblioteka na te pcb i wszystko jest ok

Wklej bibliotekę MAG 3110 to może koledzy znajdą błąd.
    poz.dioda
  • Renex
    Element_PL
    Level 10  
    obudowa ma 2 x 2mm i nie znalazłem nic podobnego. Teraz doszedł mi jeszcze jeden problem dla układu FXOS8700CQ - chodzi o interpretacje zapisu "No copper in this area" Czy to się tyczy strony top czy obu? W dokumentacji nie mogę się doszukać opisu. Układ to magnetometr + accelerometr

Element_PL
    Level 10  
    Element_PL wrote:
    obudowa ma 2 x 2mm i nie znalazłem nic podobnego. Teraz doszedł mi jeszcze jeden problem dla układu FXOS8700CQ - chodzi o interpretacje zapisu "No copper in this area" Czy to się tyczy strony top czy obu? W dokumentacji nie mogę się doszukać opisu. Układ to magnetometr + accelerometr

Problem no. 1 rozwiązany - winna była zła warstwa użyta do obrysu elementu. wpadłem na to przy tworzeniu biblioteki dla innego czujnika.

Pozostała sprawa poligonu pod elementami, wiem że pod FXOS8700CQ nie ma być ale nie wiem czy po obu stronach. Dla MAG3110 również mam wątpliwości interpretacyjne.