Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP650 - Jak przywrócić Windows 8 bez utraty danych

michal03081991 12 Oct 2013 13:17 2208 5
    michal03081991
    Level 2  
    Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam ten temat , więc wybaczcie jeżeli się pomyliłem. Posiadam dysk 500gb i potrzebowałem podxielić go na mniejsze partycje żeby dodatkowo zainstalować Xp, poprzez google znalazłem program do podziału partycji- particion master. Użyłem go do podziału , lecz po resecie kompa wyskoczył mi komunikat o uszkodzeniu systemu, i prośbą o podłączenie dysku zewnętrznego w celu odzyskania systemu. MAm pendreivea 16 gb , lecz nie wiem jak mam go użyć, nie mam żadnego programu do odzyskiawania danych a szkoda mi formatować cały system. Czy mam pobrać i zainstalowac na pend. jakiś specjany program do naparwy systemu?
    User removed account
    User removed account  
    michal03081991
    Level 2  
    Na początku miałem dysk C niecałe 500 gb, i dysk D recovery , z dysku c zabrałem jakieś 250 gb i zrobiłem dysk E na próbę, potem chciałem podzielić na kolejne ale nie miałem okazji :), dane jakich nie chiałem stracić są na C , chyba że zmieniły położenie w momencie podziału i są teraz na E , nie wiem nie znam się na tym za bardzo
    User removed account
    User removed account  
    michal03081991
    Level 2  
    Płyty nie mam i w tym problem ,mam Xp ale koleś z serwisu powiedział że mam za nowoczesny komputer i lepiej Xp nie wgrywać, win8 miałem od razu zainstalowany ale nie dostałem ani płyty ani kodu żeby ściągnąć go ponownie, jestem na etapie szukania pirata win 7 bo za zrobienie tego w komisie zapłacę 200 zł, to kumpel mi to za flache zrobi, a dane najwyżej przepadną ,trochę szkoda ale nie mam tam aż tak ważnych danych żeby płacić 300 zł(tyle chcą w servisie) za ich odzyskanie