Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

polonez atu plus 1.6 gsi - Traci moc .

pastao 13 Oct 2013 13:53 2274 11
  • #1
    pastao
    Level 7  
    Witam.
    Mam problem z odpalaniem, wszystko zaczęło się od pompy. Siadła pompa została wymieniona, ale nie odpalał na benzynie tylko na gazie, później trzeba było wymienić uszczelki w silniku i splanować głowice. Dalej nie palił na benzynie tylko na gazie. Okazały się spalone wtryski. Wymieniono wtryski, a samochód zaczął odpalać na benzynie, tyle że skaczą mu obroty przez chwile po czym gaśnie, i to samo zaczęło się dziać na gazie, sprawdzone świece, ciśnienie w cylindrach, cewka, praktycznie wszystko. Czy może być to błąd w komputerze? czy może jeszcze coś innego? dodam jeszcze , że na benzynie przejechaliśmy kawałek tylko, że z prędkością 5km/h podczas jazd było trzeba cały czas naciskać gaz i puszczać w bardzo szybkim tępie, żeby cokolwiek się poruszył, podczas jazdy dodatkowo strzela coś w filtrze powietrza.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #3
    pastao
    Level 7  
    pompa ciska paliwem na wtryski bardzo dobrze, chyba że mimo to mozę mieć kiepskie ciśnienie?
  • #5
    pastao
    Level 7  
    sprawdziłem nic się nie zmienia.
  • #6
    pastao
    Level 7  
    zrobiliśmy mały postęp. Chodzi na benzynie tylko, że nie jeździ. Na benzynie jego obroty skaczą od 2tys do 2,2tys obrotów, a na gazie od 900 do 2,5 tys, podczas jazdy traci moc, co to może być? Myśleliśmy, że może gdzieś dostaje lewe powietrze, ale sprawdziliśmy wszystko i ma którędy się dostawać.
  • #8
    pastao
    Level 7  
    jutro spróbuje, chociaż mechanik mówił, zę jest w porządku, a mam jeszcze pytanie czy może to być przez sonde lambda?
  • #10
    pastao
    Level 7  
    Znalazłem na tym forum, że może być to czujnik położenia wału, a jak ty sądzisz?
  • #11
    pastao
    Level 7  
    sprawdzono czujnik położenia wału, cewke i dalej nie działa... główmy się dalej jak się coś zmieni to napisze.
  • #12
    User removed account
    User removed account