Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

cc700 amortyzatory itd. Stare śruby mocujące. Zamykanie powietrza w filtrze.

Pioter2k 17 Mar 2005 18:21 1181 3
    Pioter2k
    Level 16  
    ...właśnie zakupiłem na allegro po 52zł szt. dwa amorki Magneti Marelli do
    cieniasa i niestety są (bez śrub mocujących, czy bolców) ile mogą kosztować nowe 4sztuki?? no chyba ze można stare wykorzystac? ... chyba ze ktoś miał jakiś przypadek, ze cos sie popsuło jak założył stare sruby mocujące? ...Pytanie drugie :) ile może kosztować krótciec z klapką od zamykania ciepłego zimnego powietrza w obudowie filtra?

Pozdrawiam i czekam na opinie
    Adam700
    Level 22  
    nie wiem o jakie sruby ci chodzi.ja wymieniajac amortyz.z przodu mialem nowe nakretki mocujace a sruby zamontowalem stare tak samo zrobilem z tylu.w zasadzie powinno sie je zmienic ale nie ma sensu.skrec mocno i na jedno wyjdzie a jak juz tak bardzo chcesz to zmien sruby na nowe-koszt nie wiem jaki ale w kazdym badz razie groszowy.
    co do klapki w obudowie filtra to tez jakis czas temu probowalem ja wyregulowac ale ulamala sie regulacja przy termostacie w zwiazku z czym wyrzucilem caly fajans i jezdze bez.
    Z tego co pamietam jezdzisz na benzynie i nie wiem czy jesli wyrzucisz ta klapke bedzie cos nie tak(nie sadze zeby bylo)ja jezdze na LPG i jest nawet lepiej bez tej klapki.caly zestawik tego moze kosztowac w granicach 15zł(bez oczywiscie termostatu bo z nim drozej).czytalem ze bez klapki zanieczyszcza sie gaznik ale jezdze bez tego i jest dobrze.takze nie wyrzucalbym kasy na to chociazby z tego wzgledu auto po zlapaniu temperatury tak czy inaczej ciagnie zimne powietrze a ssanie na pewno wciskasz mu zaraz po wyjechaniu na prosta bo ono z kolei ma wylaczac sie gdy silnik osiagnie temp.60stopni a do tego czasu wyciagnie solidna dawke paliwa.takze twoj wybor.jezdze bez i jest ok.jezeli auto po nagrzaniu nie idzie tylko kicha i przewrywa to wtedy wymien bo wiesz przez co tak moze byc ale jak jest O.K to niech tak bedzie.
    evolutionVIII
    Level 13  
    Śruby możesz założyć stare, aczkolwiek w każdym sklepie narzędziowym kupisz takie za 5 z, ważne by były utwardzane i o odpowiednim skoku gwintu. Tak na marginesie te amorki to ci długo nie pochodzą pozdrawiam
    Pioter2k
    Level 16  
    evolutionVIII wrote:
    Śruby możesz założyć stare, aczkolwiek w każdym sklepie narzędziowym kupisz takie za 5 z, ważne by były utwardzane i o odpowiednim skoku gwintu. Tak na marginesie te amorki to ci długo nie pochodzą pozdrawiam

...a dlaczego tak sądzisz?? zła firma zy co?