Witam,
Mam problem z wgraniem systemu do w/w fiery. Problem polega na tym, że maszyna nie przyjmuje pliku system.efi. Robię (moim zdaniem) wszystko tak jak jest w instrukcji instalacji czyli:
- Ustawiałem tryb ecp dla paraller port w BIOS,
- Zainstalowałem sterowniki PS fiery w komputerze,
- Wyłączam kopiarkę i fiere
- Wklepuję w cmd: copy boot.efi lpt1 /b ale nie wciskam enter
- Włączam fiere i po 3 sekundach daję enter w kompie
- Plik boot wrzuca mi się do buforu i wysyła do fiery,
- Włączam kopiarkę i wchodzę w ustawienia fiery daje installation, otrzymuję komunikat Flashing paraller port ... please wait i po chwili copy software to paraller port,
- Daje w cmd: copy system.efi lpt1 /b, plik się buforuję ale już nie wysyła się do fiery po czym w kolejce wydruku dostaje komunikat błąd-druku.
Nie wiem co robię nie tak, może mam złe sterowniki do fiery, lub potrzebuję jeszcze jakiś aplikacji dodatkowych lub sterowników ecp
Proszę o pomoc co robię nie tak.
Pozdrawiam Łukasz Jaszcz
Mam problem z wgraniem systemu do w/w fiery. Problem polega na tym, że maszyna nie przyjmuje pliku system.efi. Robię (moim zdaniem) wszystko tak jak jest w instrukcji instalacji czyli:
- Ustawiałem tryb ecp dla paraller port w BIOS,
- Zainstalowałem sterowniki PS fiery w komputerze,
- Wyłączam kopiarkę i fiere
- Wklepuję w cmd: copy boot.efi lpt1 /b ale nie wciskam enter
- Włączam fiere i po 3 sekundach daję enter w kompie
- Plik boot wrzuca mi się do buforu i wysyła do fiery,
- Włączam kopiarkę i wchodzę w ustawienia fiery daje installation, otrzymuję komunikat Flashing paraller port ... please wait i po chwili copy software to paraller port,
- Daje w cmd: copy system.efi lpt1 /b, plik się buforuję ale już nie wysyła się do fiery po czym w kolejce wydruku dostaje komunikat błąd-druku.
Nie wiem co robię nie tak, może mam złe sterowniki do fiery, lub potrzebuję jeszcze jakiś aplikacji dodatkowych lub sterowników ecp
Proszę o pomoc co robię nie tak.
Pozdrawiam Łukasz Jaszcz