Witam nie wiem czy wybrałem dobry dział bo jestem nowy ale mam dziwny problem z laptopem MSI CX 600 trochę był zalany ale wszystko działa poprawnie tylko po wyłączeniu komputera dioda na przycisku power dalej świeci, pierwszy raz się z tym spotykam że komputer wyłącza się prawidłowo a nie gaśnie kontrolka power .
Proszę o pomoc
Nie było nic czyszczone bo to się stało nie dawno ale wszystko działa ok tylko ta jedna dioda ciągle świeci. W internecie przeczytałem ze to może winna bateria?.
nie było nic czyszczone bo to się stało nie dawno ale wszystko działa ok tylko ta jedna dioda ciągle świeci . W internecie przeczytałem ze to może winna bateria?
Więc tak lekkie zalanie klawiatury nastąpiło wczoraj wszystko wysuszyłem i normalnie wszystko działa objaw niegasnącej kontrolki power pojawił się dopiero dziś rano (na drugi dzień ) po prostu po wyłączeniu kontrolka nie zgasła i ciągle świeci.
Wykluczyłem baterie bo bez baterii na samym zasilaniu sieciowym kontrolka po wyłączeniu komputera tez nie gaśnie .
Objaw jest dziwny bo jeszcze przed chwilą włączyłem tego laptopa wszystko poprawnie działa, jak wyłączyłem kontrolka zgasła moje zdumienie było jeszcze większe bo gdy chciałem zamknąć laptopa i poruszyłem ekranem kontrolka power się znów zapaliła. Nie wiem jak to jest w laptopach ale podejrzewam ze jakiś czujnik zamknięcia klapy się zalał czy coś pierwszy raz mam taki objaw jak to jakoś nie ustąpi to odwiedzę serwis bo sam nie chce ryzykować .
Dziękuję za rady
Przepraszam za błędy ortograficzne .
Ale już w miarę to poprawiłem.
Proszę poprawić błędy pisowni w swoich wypowiedziach! Zdania zaczynamy z wielkiej litery. Niewykonanie polecenia nagrodzę ostrzeżeniem. 3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. [DriverMSG]
Witam chcę podzielić się moimi obserwacjami miałem oddać laptopa do serwisu ale że poprawnie działał to z braku czasu odkładałem to na później i ku mojemu zdziwieniu objaw nie gasnącej kontrolki po paru dniach sam ustąpił i jak na razie wszystko działa bez zarzutu .