Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MB Actros 1997 - Brak poziomowania

Arwo67 16 Paź 2013 21:19 2355 7
  • #1 16 Paź 2013 21:19
    Arwo67
    Poziom 8  

    Koledzy

    Szukałem zgodnie ze wskazówkami ale nic nie zxnalazłem.
    Problem jest następujący - wymieniony na wstępie Actros przestał w ogóle reagować na polecenia poziomowania.
    Myślałem, że to wina pilocika ale... kontrolki wyboru osi zapalają się przy wyborze ....i dalej nic.
    A wszystko zaczeło się od niemożności podniesienia 3 ośki.
    Mogę liczyć na pomoc?>

    1 7
  • #2 16 Paź 2013 22:57
    edekr
    Poziom 13  

    mam pytanie cz na wyświetlaczu wyświetl się błąd ECAS ?
    Sprawdź czy przy opusczonej 3 osi poziomowanie działa prawidłowo ?
    Sprawdź zawór odpowietrzenia 3 osi

    0
  • #3 16 Paź 2013 23:07
    Arwo67
    Poziom 8  

    Nie nie pojawił się błąd.
    3-cia ośka cały czas stoi na ziemi i nie da się podnieść ani ona ani żadna z pozostałych osi.

    0
  • #4 19 Paź 2013 22:31
    685832
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 28 Lis 2013 20:09
    KarlitoM
    Poziom 10  

    Witam mam ten sam problem.Na wyświetlaczu wyświetla sie komunikat NR jak podłączyłem Texe to wyskoczyły mi 4 błędy aktywne czujnik +UB ,czujnik ciśnienia oś napędowa strona lewa i prawa i kalibracja czujników ciśnienia i nie moge ich skasować jak che skalibrować czujniki to później wyskakuje mi że czynność jest niemożliwa.Czujnik na osi napędowej wymieniłem i błąd się nie skasował i nie wiem gdzie dalej szukać

    0
  • #6 28 Lis 2013 20:12
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda

    KarlitoM napisał:
    i nie wiem gdzie dalej szukać

    Przecież ci pisze:
    KarlitoM napisał:
    czujnik +UB

    Sprawdzałeś instalację ?

    0
  • #7 28 Lis 2013 22:34
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel

    Ach ta TEXA jak ja kocham : P
    Jakie masz aktywne usterki? Sprawdź napiecia na kostkach czujników (po wbiciu numerów w Wabco Inform będziesz mieć rozpiskę pinów)
    Możliwe ze masz uszkodzone zasilanie tych czujników, ewentualnie jeszcze jeden do wymiany.

    0
  • #8 08 Paź 2014 21:14
    Arwo67
    Poziom 8  

    Dla porządku: Jak napisał Kolega bodek 434 były uwalone dwa czujniki Star diagnosis pomógł i sprawa załatwiona.
    Dziękuję za pomoc - zamykam temat.

    0