--------------------------------------------------------------------------------
Do szanownego forumowicza 1dino. Musisz mieć silne nerwy czytając takie komentarze jak choćby Bronek22.
Powiem ci tak. Są różne szkoły lepsze lub gorsze. Ja ich nie oceniam, ale jedni elektrycy uważają, że uziom fundamentowy jest konieczny a inni, że wystarczy ten co masz w skrzynce dostarczonej ci przez ZE. Niektórzy pod zbrojenie budynku podłączają tylko odgromnik i nie chcą by był on w jakiś sposób powiązany z uziomem elektrycznym. Ja się spierać nie będę, ale możesz się coś więcej dowiedzieć na Youtube. Np tu
youtube.com/watch?v=agypUdZ4BEM
youtube.com/watch?v=BPdo59Ht7yU&list=PL1823848F100AEAE1
youtube.com/watch?v=2wTnE41sLI8
Ja uziemienie w swoich skrzynkach w domu mam podłączone jedynie pod uziom dany mi przez Zakład Energetyczny. Tak mi doradził elektryk i tak mam zrobione. Nie wiem czy to dobrze, ale wszystko działa i problemów nie ma.
Do szanownego forumowicza 1dino. Musisz mieć silne nerwy czytając takie komentarze jak choćby Bronek22.
Powiem ci tak. Są różne szkoły lepsze lub gorsze. Ja ich nie oceniam, ale jedni elektrycy uważają, że uziom fundamentowy jest konieczny a inni, że wystarczy ten co masz w skrzynce dostarczonej ci przez ZE. Niektórzy pod zbrojenie budynku podłączają tylko odgromnik i nie chcą by był on w jakiś sposób powiązany z uziomem elektrycznym. Ja się spierać nie będę, ale możesz się coś więcej dowiedzieć na Youtube. Np tu
youtube.com/watch?v=agypUdZ4BEM
youtube.com/watch?v=BPdo59Ht7yU&list=PL1823848F100AEAE1
youtube.com/watch?v=2wTnE41sLI8
Ja uziemienie w swoich skrzynkach w domu mam podłączone jedynie pod uziom dany mi przez Zakład Energetyczny. Tak mi doradził elektryk i tak mam zrobione. Nie wiem czy to dobrze, ale wszystko działa i problemów nie ma.
Moderated By kkas12:Więc gdy się kolega zechce się dowiedzieć to wtedy zapraszam do zabrania głosu. Na początek proponuję PN HD 60364 5-54.
Jak na razie to znamiona pkt 3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji. zostały wyczerpane.