Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

vectra direct z22yh wiele kodow,pompa pozniej czujniki, lambda, przeplywomierz

daniellk22 18 Paź 2013 19:18 1110 0
  • #1 18 Paź 2013 19:18
    daniellk22
    Poziom 2  

    witam wszyskich, potrzebuje pomocy z kilkoma bledami w moim z22yh. Zaczne od tego ze jakies 2 miesiace temu mialem problem z pompa wyokiego cisnienia (co okazalo sie powszechnym problemem)zakupilem inna na szrocie tez zepsuta, wymienilem te 3 gumki co sa w srodku i wszysko bylo ok do czasu kiedy w tej pompie puscil simering. po zakupie nowej pompy (tym razem nowej) samochod odpalil ale strasznie kopcil. okazalo sie ze cale paliwo pod cisnieniem lecialo do eleju. zmienilem wiec olej, filtry, przejechalem jakies 20 km i bylo wszysko ok oprocz tego ze samochod z francuzem nie gasnie a jezeli zgasnie zapala mi sie check engine. po podpieciu pod kompa pokazuje mi takie bledy :

    p0100
    p0135
    p0141
    p0443

    po konsultacji ze znajomym mechanikiem zmienilem przeplywomierz na nowy, sonde labde pierwsza i dalej to samo, po kasowaniu bledow dalej wyskakuja. samochod nie stracil mocy a wrecz powiem ze jest duzo mocniejsze jak bylo wczesniej jedno co mnie dziwi po zmianie dalej pokazuje mi przeplywomierz 0g/s

    dodam jeszcze ze zmienialem amortyzatory przod tyl, przeguby prawy lewy, piasty z tyl i koncowki drazkow i w sumie to bylo pierwsze a tego samego dnia poleciala pompa i reszta ale mysle ze to nie ma zadnego zwiazku,

    podejrzewam za to moze byc cos z kablami lub ecu ale nie wiem jak to sprawdzic.
    bardzo prosze o pomoc w zdiagnozowaniu bo nie chce wymieniac kolejnych kosztownych rzeczy bez sensu.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo