Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

mercedes w 210 - nierowna praca silnika przy pierwszym odpaleniu

czeslaw801 19 Oct 2013 10:05 3072 5
    czeslaw801
    Level 1  
    Witam !Problem dotyczy mercedesa 2,2 diesel automat.Co może być przyczyną podczas odpalenia silnika po nagrzaniu świec silnik pracuje nierówno ,po ponownym odpaleniu wszystko jest ok jest tak na zimny jak i cieplym silniku?
    tomek70
    Level 21  
    czeslaw801 wrote:
    po nagrzaniu świec
    Czyli po tym , jak kontrolka zgaśnie? Wyciągnij wtyczkę do świec z przekażnika , i sprawdż świece.
    Dziarski Hank
    Level 33  
    Fajnie, że nie napisałeś co to za silnik. Tam i problem może leżeć w pompie wtryskowej - rotacyjna Lucasa. Lubi się sypać.
    tomek tomaszek
    Level 2  
    Witam mam mercedesa w 210 2.o b
    problem zaczął sie wczesniej jak narastało szarpanie i strzelanie podczas przyspieszania przy obrotach nizszych ( do 2000 } puzniej to minęło . czysciłem przpustnice i nic nie dało teraz zaczął sporo palić i gasnie na biegu jałowym lub ledwo ale trzyma prace mocno falując . mam podejrzenia na przepływke ale nie mam pewnosci a co Ty o tym sadzisz . z góry dziekuje
    momik12
    Level 31  
    Zdejmij wtyczke z przepływomierza , jeśli utrzyma się na normalnych obrotach to wiadomo. Jeśli nie utrzymuje wolnych obr. i brak lewego powietrza to przepustnica do czyszczenia i ponownej kalibracji. Raczej tylko HHT ci to zrobi.
    tomek tomaszek
    Level 2  
    dzięki
    jak zdjąłem to nic sie nie zmieniło i jak chodził tak jak wczesniej co prawda przepustnice czysciłem ale nie wiedziałem ze trzeba kalibrować