Telewizor na tle innych wyróżnia się niesamowitą jakością dźwięku, do tej pory żaden płaski telewizor nie zadowalał mnie w tym względzie, ale ten jest bardzo dobry jeśli chodzi o dźwięk. Niesamowity ambilight, każdy film jest znacznie lepszy przy włączonego mam ambilghta, oczywiście wygaszam wtedy wszelkie źródła światła, by efekt był jak najlepszy. Obraz tradycyjnie jak u Phlipsa jest bez zarzutu - ostry, kolorowy, moim zdaniem też cechuje się dużymi kątami widzenia. SmartTV znacznie poprawione w stosunku do tego co było rok temu: multum aplikacji, również tych zagranicznych.
Ja co prawda mam model wyższy, 6008, ale Philipsa mogę polecić z całego serca. Ambilight w połączeniu z 3D prezentuje się niesamowicie. Obraz potwierdzam - najwyższej jakości, a do smarta co chwilę są nowe aplikacje.
Philips ma lepszy obraz i lepsze odświeżanie. W dodatku masz system ambilight i najbardziej rozbudowany Smart TV na rynku, także w moim przekonaniu Philips wygrywa, a ceny ją identyczne.
Masz więcej praw w internecie. tu możesz zwrócić telewizor bez problemów , w sklepie stacjonarnym tylko wówczas gdy sklep się dobrowolnie na to zgodzi.
Inaczej mówiąc zero ryzyka.
a jakies inne równie dobre? mogę jeszcze dorzucic ze 200stówki . Może jakiś Samsung?
Dodano po 28 [minuty]:
moja specyfikacja:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 1,6m-1,8m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? z jednej strony do godz.ok.15
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panasonic TX-28LK1C/S
8. Co chcem aby telewizor posiadał? czysty i ostry obraz,dużo bajerów,smart tv, 3d .
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemna cyfrowa dvb-t
10 .Jakie urządzenia? laptop 20-30%
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-8godz,czasami prawie cały dzień 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie wiem,raczej matowa?
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy,Dokumenty,fajne programy o moim hobby itp .
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? 20-30% tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, 10-15% dziennie
16. Preferencje co do marki? Philips,Samsung i inne.
17. Preferencje co do wielkości? 40-42cal
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? słaba jakość obrazu i tanie piloty.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 60%Noc 40%Dzien
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2500zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie wiem które ale 3D ma mieć.
Dodano po 41 [minuty]:
chciałbym jakiś filmik z 42pfl5008(najlepiej amatorski) ale na youtube nie ma pożądnego clipu:/ aaa i jescze jedno, jaka jest różnica modelu 42pfl5008 i 42pfl5028. z tego co wyczytałem to ten drugi ma większą moc watt głośników i aż ?6? par okularów 3d?
Jeśli do 5008 dodają te same okulary co do 6008, to licz się z dodatkowym wydatkiem, bo te okulary to tandeta nie z tej ziemi (a z tego co widzę zależy Ci na 3D)...
^^ No nie powiedziałbym, bo do innych modeli dodają solidniejszy sprzęt, a tutaj jest najgorszy i niewygodny plastik, a model PTA417 kosztuje ponad 50 zł.
Jeśli masz możliwość powieszenia, to wieszaj. Moim (i nie tylko) zdaniem to lepsze rozwiązanie do TV z Ambilightem. Sam bym powiesił, ale u mnie takiej możliwości nie ma .
Obecnie marka Grundig jest pod kontrolą tureckiej Koç Group, właściciela marki Beko. Produkuje między innymi telewizory i odtwarzacze DVD.
To kup Beko
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grundig