Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ilumofonia led sterowana z gniazda jack

TheRudno 20 Oct 2013 19:31 1581 5
    TheRudno
    Level 2  
    Witam!
    Chciałbym prosić o pomoc przy mojej pracy semestralnej z informatyki, przepraszam ze zakładam kolejny temat o podobnej tematyce ale potrzebuje kogoś kto wytłumaczy mi wszystko od podstaw gdyż ja nic nie ogarniam :(

Chciałbym żeby działało to w rytm muzyki.
    Znalazłem w internecie taki schemat
    http://www.jabel.com.pl/files/instrukcje/J-272.pdf
    (oraz troche inny w załaczniku)
    I teraz moje pytania:
    czy bedzie to działać przez wyjscie słuchawkowe w komórce?
    jak oceniaiacie trudność skonstruowania tego dla 2 16-latków (w skali 1-10)

Pozdrawiam i dziekuje z góry za pomoc

Edit
    Głowny problem to czy w tym schemacie da z linku da sie zastąpić mikrofon elektretowy na wejscie słuchawkowe żeby podpiąć to do komórki.
    TheRudno
    Level 2  
    tak ale mi chodzi czy mozna w tym schemacie co dodaje w załacznikach zastapic mikrofon elektretowy kablem z koncowka jack podlaczanym do komorki

ilumofonia led sterowana z gniazda jack ilumofonia led sterowana z gniazda jack
    DJ_Dexinter
    Level 27  
    Trudność skonstruowania powiadasz. Sam jestem od was młodszy i mam na koncie kilka iluminofonii, nie każda działała od pierwszego uruchomienia, czasem trzeba było coś pozmieniać, pogrzebać w schemacie, ustawić. Nie da się tego określić czarodziejską różdżką czy uda wam się to zbudować, a szczególnie jeśli nie posiadacie potrzebnej wiedzy. Kolega zatdeel podał wam schemat - zmodyfikowany tak, aby podłaczyć go pod jack. Dziwię się czemu na informatyce robicie takie rzeczy. Zwykle robi się to na technice.

Dodano po 1 [minuty]:

Nie można podłączyć kabelka zamiast mikrofonu i nie rozumiem po co wam ten kabel, mikrofon to o wiele wygodniejsza sprawa. Przede wszystkim brak plątaniny kabli.
    zetdeel
    Level 39  
    TheRudno wrote:
    tak ale mi chodzi czy mozna w tym schemacie co dodaje w załacznikach zastapic mikrofon elektretowy kablem z koncowka jack podlaczanym do komorki...

No przecież Ci narysowałem, jak to, przerobić. R1 usuwasz, R4 zmieniasz na 22kΩ, Wyjście sygnału z komórki podłączasz przez sumator/dzielnik na rezystorach 10kΩ/1kΩ.
    TheRudno
    Level 2  
    powiedzcie mi jescze tylko czy dobrze to tutaj podpiąłem