Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Liebherr 3513- termostat?

brunsiaczek 21 Paź 2013 10:00 2103 4
  • #1 21 Paź 2013 10:00
    brunsiaczek
    Poziom 2  

    Przejrzałam tematy i nie znalazłam odpowiedzi, więc odważyłam się napisać, aby skorzystać z Waszej szerokiej wiedzy. Otóż dostałam "w spadku" lodówkę Liebherr CUNesf 3513. Po podłączeniu lodówka się włącza ale nie chłodzi-nie działa ani zamrażarka ani lodówka. Na panelu miga wskaźnik temperatury w zamrażarce, a wskaźnik lodówki miga kilka razy po czym zostaje zapalony. Mam do niej instrukcje obsługi ale niestety nic mądrego z niej nie wyczytałam na ten temat.
    Agregat pracuje i słychać cichy szum jak przy normalnej pracy.
    I pytanie: czy to wina termostatu? Dzwoniłam do konserwatora, ale będzie mógł przybyć dopiero w czwartek - i on mówił, że niektóre modele nie mają wymienialnych termostatów. Troszkę mnie to zmartwiło, bo w tej chwili nie kupię nowej lodówki, a ta by sie super nadała. Czy mam takiego właśnie pecha? Proszę o pomoc i dziękuje za przeczytanie mojego nieprofesjonalnego posta.

    0 4
  • #3 21 Paź 2013 21:32
    brunsiaczek
    Poziom 2  

    Czyli nieciekawie? Coś będzie można z tym zrobić?

    0
  • #4 21 Paź 2013 22:28
    zhudomel
    Specjalista AGD

    Ponieważ objawy wskazują na nieszczelność lub niedrożność układu chłodzącego, więc trzeba poczekać na fachowca, który to ustali i ew. określi koszt naprawy.

    1
  • #5 21 Paź 2013 22:48
    brunsiaczek
    Poziom 2  

    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Postaram się napisać po wizycie speca jaka była przyczyna.

    0