Też kupiłem ten model 3 dni temu w Media Markt za 1199zł. Na razie tylko jedno pranie, wszystko jak najbardziej OK. Jeszcze przed podłączeniem zdjąłem obudowę z góry i z tyłu (nie ma żadnych plomb) i obejrzałem co jest w środku. Zbiornik jest faktycznie skręcony na śruby (torx) od strony drzwiczek więc łożyska powinny być wymienne, chyba że są jakieś niespodzianki; pasek napędowy firmy Gates (raczej dobry); silnik komutatorowy - jakiś nieznany mi producent; blachy obudowy wg producenta są ocynkowane przed lakierowaniem; przewody elektryczne np. do silnika są wszystkie w tym samym kolorze (akurat niebieskie) co może trochę utrudniać w przyszłości samodzielne naprawy; opaski na wężach wodnych przeważnie skręcane śrubą - to chyba bez większego znaczenia; 2 balasty - jeden na górze, drugi z przodu; płytka programatora całkiem na wierzchu od wewnątrz - nie wiem czy to inni producenci jakoś je osłaniają. Mam nadzieję że będzie się dobrze sprawować, moja poprzednia pralka Whirlpool pracowała bez awarii 17 lat (była tylko wymiana szczotek, odkamienianie itp.), ale czytałem że po nowych trudno się tego spodziewać.