Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Myjka Karcher 6/15C naprawa..

dan8iel 22 Oct 2013 00:00 9294 3
    dan8iel
    Level 10  
    Witam
    Mam o to taki problem z myjka że przy włączeniu cały czas dobija wodę, sprawdzałem nie ma żadnych wycieków wody.. Co może być powodem? Jeszcze rozebrałem ten zawór z regulacja ciśnienia co włącza ten mikrowyłącznik i wydaje się być dobry chyba że tylko mi się wydaje.

Proszę o pomoc
    zeta1
    Level 11  
    Witam
    Jeśli faktycznie nie masz wycieków to sprawdź zawór zwrotny , który znajduję się na wyjściu wody za inżektorem . Szerokim dopasowanym płaskim śrubokrętem trzeba wykręcić inżektor a pod nim jest zaworek z oringiem ,który pewnie pękł . Trzeba wymienić ten oring. Numer 19 na rysunku.
    Myjka Karcher 6/15C naprawa..
    tomekzsp1
    Level 11  
    Dokładnie, sprawdź kolego oring na tym grzybku zaworu. ja z kolei skupiłbym się na wyłączniku ciśnieniowym, często od eksploatacji smar się wypłukuje i oring się normalnie wyciera. sprawdź, wymień ewentualnie podejrzane oringi i złóż.
    Kolego na ten grzybek wchodzi oring zwykły 4x2, sprawdź jeszcze zawór przelewowy.
    tymondebski7

Level 7  
    tomekzsp1 wrote:
    Dokładnie, sprawdź kolego oring na tym grzybku zaworu. ja z kolei skupiłbym się na wyłączniku ciśnieniowym, często od eksploatacji smar się wypłukuje i oring się normalnie wyciera. sprawdź, wymień ewentualnie podejrzane oringi i złóż.
    Kolego na ten grzybek wchodzi oring zwykły 4x2, sprawdź jeszcze zawór przelewowy.

Smarownie oringów - trzeba to robić, nie wystarczy włożyć na sucho. Urządzenie które dobija wodę kilka razy na minutę - to nie ma siły co kilka miesięcy będziesz wymieniać komplety oringów. Wytrą się bo muszą.

Zaczym doszedłem do tego zajęło trochę czasu, ale teraz mam względny spokój z tym problemem. Na szczęście taki komplet jest niedrogi, nawet firmowy.