Witam mam następujący problem posiadam w domu pompę ciepła (powietrzna) która zasysa powietrze z kotłowni (stoi blisko pieca C.O) i w momencie gdy palimy w piecu a pompa ciepła wykryje że temperatura wody spadnie włącza podgrzewanie i pojawia się następujący problem po jakichś 5minutach zaczyna w pomieszczeniu brakować powietrza i pompa zaczyna wyciągać dym z pieca do pomieszczenia.Aby temu zaradzi zakupiłem odpowiedni wentylator który wtłacza powietrze do pomieszczenia (zamontowałem go w kratce wentylacyjnej która miała dostarczać powietrze do pompy ale wpada tam za mało powietrza a z wentylatorem jest ok) tylko że pompa włącza się tylko gdy temperatura wody jest za niska i problemem jest aby wentylator włączał się równo z pompą tylko nie wiem jak to podłączyć (wentylator zasilany jest z 230v) myślałem nad rozwiązaniem takim jaki jest w odkurzaczach budowlanych (po podłączeniu elektronarzędzia odkurzacz rusza w miejsce elektronarzędzia podłączyć pompę a w miejsce odkurzacza wentylator) ale sterownik z pompy pracuje 24/7 i nawet jak pompa nie dogrzewa wody wentylator pracował by 24/7.Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?Pompa ciepła to Ariston 250EXT.Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.