Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo Mk4FL - Jakość nowego Forda Mondeo - Sprawa nie do wygrania?

aksel_pl 24 Oct 2013 12:45 2154 7
    aksel_pl
    Level 25  
    Witam
    zakładam ten wątek bo już mi ręce opadają. Mam nadzieje że wybrałem dobry dział bo nie wiem gdzie to umieścić
    Może przesadzam i wszystko jest w porządku. Proszę przyjrzyjcie się sprawie i uświadomcie mnie czy ja czepiam się byle g* czy faktycznie tak być nie powinno:
    http://www.wykop.pl/link/1704038/jakosc-forda-w-nowym-mondeo/

-Zacieki na bixenonach = brudne powietrze
    -owady w lampach = nie wnikają gdzie ja jeżdżę
    -woda w lampach = to normalne
    -źle polakierowany zderzak = jest otarcie w innym miejscu to już tego zrobić nie mogą(mówili wcześniej że mam przyjechać pod koniec gwarancji bo nie warto robić świeżo po zakupie)
    -jakieś dziwne dołki na masce i bagażniku
    fuelinyourblood
    Level 35  
    Nic tylko Forda kupic.

Woda w lampie jest wada, która powoduje pogorszenie jakosci działania a co za tym idzie bezpieczenstwa. W UK ta wypowiedz powinna zmusic ASO Forda do wymiany lampy, ale to UK, nie Polska.
    fuelinyourblood
    Level 35  
    Bierz ASO za du..e.
    przem27
    Level 30  
    Z dobrym prawnikem i już...
    T5
    Admin of Cars group
    Opinia rzeczoznawcy, zapytaj najpierw czy dadzą swojego od razu bo po co 2 razy robić to samo i poinformuj ich ,że tego tak nie zostawisz.Najlepiej napisz do nich pismo i wszystkie ich odpowiedzi bierz na piśmie.Papier wszystko przyjmie.To co mówią to mogą się wypiąć na to, to co napiszą już nie. I wyślij maila do forda, do siedziby.Ciekawe co odpiszą.
    aksel_pl
    Level 25  
    Kontynuując, Ford włączył się do sprawy i spróbuje pomóc. Tymczasem na światło dzienne wyszedł kolejny paproch:
    Odnośnie lamp to jest nowość.
    Auto jest z listopada 2011 i zostało zakupione w czerwcu 2012 jako nowe w salonie.
    Takie o to coś znalazłem na spodzie lamp co najwyraźniej wskazuje na date:
    Ford Mondeo Mk4FL - Jakość nowego Forda Mondeo - Sprawa nie do wygrania? Ford Mondeo Mk4FL - Jakość nowego Forda Mondeo - Sprawa nie do wygrania? Ford Mondeo Mk4FL - Jakość nowego Forda Mondeo - Sprawa nie do wygrania? Ford Mondeo Mk4FL - Jakość nowego Forda Mondeo - Sprawa nie do wygrania?
    Drobna poprawka tam jest 01.12 a nie 11.12

Zdjęcia zostały zrobione już w serwisie jako że auto zostało tam oddane na "badanie".