Witam serdecznie. Jestem NIE-szczęśliwym posiadaczem tego kotła. Miałem już uszkodzony zawór gazu, uszkodzoną płytę główną teraz dla odmiany "padło" naczynie wzbiorcze, przeponowe czy jak niektórzy określają ekspansyjne. Naczynie płaskie o pojemności 6 litrów. Naczynie cieknie z narożników, szczególnie z dołu ale też i z góry. Wyciek zlokalizowałem na krawędzi zgrzania czy też dogięcia ścianek naczynia. Dzieje się to w momencie jak piec zaczyna pracować czyli jak wzrasta ciśnienie w układzie. Wyciek jest spory bo bardzo szybko pojawia się błąd nr 10 - zbyt niskie ciśnienie w układzie.
Moje pytanie laika o smutnym doświadczeniu z tym urządzeniem jest standardowe: czy można to naprawić? Pospawać, zalutować, zakleić czy co tam jeszcze ktoś wymyślił? Znalazłem w jakimś sklepie w sieci takie naczynie płaskie 6 litrowe za ok 300zł co obecnie jest dla mnie zbyt wysokim wydatkiem. Czy można to naczynie zastąpić innym o podobnych parametrach i ...niższej cenie?
Moje pytanie laika o smutnym doświadczeniu z tym urządzeniem jest standardowe: czy można to naprawić? Pospawać, zalutować, zakleić czy co tam jeszcze ktoś wymyślił? Znalazłem w jakimś sklepie w sieci takie naczynie płaskie 6 litrowe za ok 300zł co obecnie jest dla mnie zbyt wysokim wydatkiem. Czy można to naczynie zastąpić innym o podobnych parametrach i ...niższej cenie?