Klika pytań odnośnie montażu sterowania bramy (sterownik z alledrogo Bramster taki za ok 140pln), bardzo proszę o ewentualne odpowiedzi zgodnie z oznaczeniami na załącznikach, fachowe nazewnictwo mnie gubi :/ brat miał mi to podłączyć ale wyjechał nim wszystko skompletowałem więc jestem zdany na waszą pomoc.
Rozdział1: silnik
Zmostkowany jest już chyba dobrze, pytanie pod które piny podłączyć kondensator i zasilanie zgodnie ze schematem z centralki. Silnik 0,25kW
Rozdział2: centralka
a. poz.1 uziemienie?
b. poz.2 nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym kondensatorem, jakby ktoś mógł rozwinąć.
c. poz.3 domyślam się że to masa, tylko gdzie to podłączyć najlepiej (występuje również przy krańcówkach)
d.poz.4 oznaczenia N F?
e. Urządzenie posiada dwa przekaźniki 10A, czy to wystarczy do mojego silnika czy trzeba zastosować styczniki?
Rozdział3. styczniki
Przez styczniki trzeba przepuścić kable COM1 i COM2, umieścić je przed czy za kondensatorem no i najważniejsze gdzie się wpiąć w te styczniki.
Zanim to napisałem wydawało mi się to prostsze
Z góry dziękuję za pomoc
Rozdział1: silnik
Zmostkowany jest już chyba dobrze, pytanie pod które piny podłączyć kondensator i zasilanie zgodnie ze schematem z centralki. Silnik 0,25kW
Rozdział2: centralka
a. poz.1 uziemienie?
b. poz.2 nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym kondensatorem, jakby ktoś mógł rozwinąć.
c. poz.3 domyślam się że to masa, tylko gdzie to podłączyć najlepiej (występuje również przy krańcówkach)
d.poz.4 oznaczenia N F?
e. Urządzenie posiada dwa przekaźniki 10A, czy to wystarczy do mojego silnika czy trzeba zastosować styczniki?
Rozdział3. styczniki
Przez styczniki trzeba przepuścić kable COM1 i COM2, umieścić je przed czy za kondensatorem no i najważniejsze gdzie się wpiąć w te styczniki.
Zanim to napisałem wydawało mi się to prostsze

Z góry dziękuję za pomoc