Witam. Mam w Citroenie C5 do radia podłączony zestaw głośno mówiący firmy Parrot, ale chciałem dorobić kabel z wtyczką jacka, tak, żebym mógł po wpięciu kabla do mp3 lub telefony odtwarzać muzykę w aucie. Rozgryzłem w jaki sposób jest podłączone "skrzyneczka" Parrota do radia i znalazłem instrukcję do Parrota.
Tak wygląda wtyczka, która jest podłączona do Parrota:
1 - NC
2 - NC
3 - biały - kabel dzwiękowy
4 - NC
5 - czarny - GND
6 - NC
7 - niebieski - MUTE - jeśli zwarty do GND wyisza radio
8 - czerowny - kabel dzwiękowy
9 - NC
10 - zółty - +12V
Podłączyłem sobie wszystko na płytce stykowej. Zasilanie podłączyłem do gniazda w Parrocie. Sterowanie mute działało, ale nic nie było słychać mimo, że podpiąłem biały,czerwony,czarny do MP3 i dałem głos na 100%. Wydaje mi się, że potrzebny jest jakiś wzmacniacz lub trzeba inaczej to podpiąć. Co powinienem zrobić, żeby to działało. Skoro Parrot po tych kablach nadaje dźwięk to ja też to jakoś mogę zrobić.
P.s nie jestem zainteresowany transmiterami FM
Tak wygląda wtyczka, która jest podłączona do Parrota:
10 | 9 | 8 | 7 | 6 |
5 | 4 | 3 | 2 | 1 |
1 - NC
2 - NC
3 - biały - kabel dzwiękowy
4 - NC
5 - czarny - GND
6 - NC
7 - niebieski - MUTE - jeśli zwarty do GND wyisza radio
8 - czerowny - kabel dzwiękowy
9 - NC
10 - zółty - +12V
Podłączyłem sobie wszystko na płytce stykowej. Zasilanie podłączyłem do gniazda w Parrocie. Sterowanie mute działało, ale nic nie było słychać mimo, że podpiąłem biały,czerwony,czarny do MP3 i dałem głos na 100%. Wydaje mi się, że potrzebny jest jakiś wzmacniacz lub trzeba inaczej to podpiąć. Co powinienem zrobić, żeby to działało. Skoro Parrot po tych kablach nadaje dźwięk to ja też to jakoś mogę zrobić.
P.s nie jestem zainteresowany transmiterami FM