Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat stilo 2005r - Dogranie nowego kluczyka do immo

ARTEMIAN 26 Oct 2013 20:17 3651 7
    ARTEMIAN
    Level 16  
    Witam
    Mam problem z dograniem nowego kluczyka .Tranponder megamos id48 czysty nie chce się doprogramować do auta ani sbb ani urządzeniem diagnostycznym.W czym może być problem ?
    15darekvw
    Level 27  
    W TP ,sprzecie,operatorze ciezko powiedziec co jest nie tak.
    dabu
    Level 32  
    Może już być raz sparowany z samochodem i dupa blada. A stary kluczyk przyjmuje?
    ARTEMIAN
    Level 16  
    Stary kluczyk mogę wylogować i zalogować z powrotem.Nowy się nie dodaje sbb każe powtórzyć procedurę .Wygląda jakby problem był z transponderem ale id48 nie jest stałokodowy więc nie musi być prekodowany .Fiat chyba nie wymyślił czegoś innego.
    jerry1960
    Level 36  
    A nie ma tam jeszcze Fiat Code po canie.
    ARTEMIAN
    Level 16  
    jerry1960 wrote:
    A nie ma tam jeszcze Fiat Code po canie.

Stilo to can mógłybyś wytłumaczyć szerzej
    celica-club
    Level 11  
    Fiaty potrzebuja transponder prekodowany. Robi sie to po wsadzie zczytanym z modulu bsi. W tym modelu moze tam byc MC68HC912DG128 lub MC9S12DG256. Zczytany wsad pakujesz do transpondera i tak przygotowany mozesz dopiero zakodowac.
    ARTEMIAN
    Level 16  
    celica-club wrote:
    Fiaty potrzebuja transponder prekodowany. Robi sie to po wsadzie zczytanym z modulu bsi. W tym modelu moze tam byc MC68HC912DG128 lub MC9S12DG256. Zczytany wsad pakujesz do transpondera i tak przygotowany mozesz dopiero zakodowac.

Tak celica masz racje udzielił mi takich informacji sprzedawca transponderów.W tym aucie był MC9S12DG256 .