Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telefon do gier 750 zł nowy lub używany z Androidem

Matigips 27 Oct 2013 10:33 1584 11
    Matigips
    Level 16  
    1. Nowy/używany.
    2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory.
    3. Budowa: standardowy, klapka, rozsuwany.
    4. System operacyjny: symbian, android, windows, inny.
    5. Klawiatura powinna być: standardowa, qwerty, dotykowa.
    6. Wielkość wyświetlacza.
    7. Do czego głównie potrzebny będzie telefon.
    8. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej.
    9. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne.
    10. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon.
    11. Założony budżet.
    12. Inne wymagania.

AD1. Może być używany
    AD2. Samsung ale może być inna
    AD3. Standardowy
    AD4. Android
    AD5. Dotykowa
    AD6. 4 i więcej
    AD7. Gry, filmy internet, ale szczególnie gry.
    AD8.. Wydajny procesor i układ graficzny
    AD9. -
    AD10. Dom
    AD11. 800 zl
    AD12. -
    dxxx

Level 24  
    Przepraszam ale telefon jest do dzwonienia, do gier kup sobie tablet.

Ale jak już musisz kupić telefon to nowy Galaxy Trend z drukarką w EuroRTVAgd był za 699. Używany oczywiście będzie tańszy.

Galaxy Core i8260, być może już w tej cenie znajdziesz. Ja nowy na początku września za 900 sprzedałem, teraz mam kolejny i śmiało za 750 oddam (w tej branży szybko się wszystko zmienia).

Galaxy S3 mini w tej cenie spokojnie kupisz - używany lub nowy z drugiej ręki.

Galaxy S3 i9300 ciężko będzie za te pieniądze znaleźć ale jak znajdziesz klienta to i za tyle odda nowego (ja kupuje używane za 800-900, a mój klient od kolegi za 750 nowego wyrwał w poniedziałek).

Modeli na rynku jest mnóstwo. Nie wiadomo co zaproponować.
    jurek91
    Level 20  
    dxxx ale pierdoły gadasz. Trend do gier... Super... Samsung Galaxy S2, wydajny procek i grafika i ceny nawet są ok.
    dxxx

Level 24  
    S2 -faktycznie. Problemem Galaxy z serii S jest to, że ludzie kupują nowe i ciężko im się z nimi w dobrych pieniądzach rozstać. Przerabiałem to. 2 lata temu w grudniu wszyscy chcieli mieć S2, na ubiegłe święta był szał na S3, teraz pewnie S4.

Sytuacja z tego tygodnia: dzwoni pani nr1 - chce sprzedać S3 roczny. 800-850 jej mówię. Pani twierdzi, że jest naszą "stałą klientką" i chce więcej. Bo jeszcze ma 2 pokrowce oryginalne i stację dokującą. mówię jej 900, bo mam chętnego na S3 ładnego do 1 tys. płaci. Ona obrażona - się zastanowi.

Przychodzi klient numer 2 kupił we wrześniu telefon ale żonie się nie spodobał. Kupiłem za 950zł (3 tygodniowy brak śladów używania).

Przychodzi klient nr3 ma nowy nie używany ale data z sierpnia, dokupił sobie 2 pokrowce oryginalne, folie na ekran jeszcze nie naklejone i ma stację dokującą made in china. Kupiłem za 950zł.

Przychodzi klient nr 4 -od kolegi nowego S3 za 750 kupił.

Wszystkie 4 sytuacje były w poniedziałek 21.10.2013. Zobacz jaka rozpiętość cenowa.

A tamta za 900zł nie odda. Teraz jak zadzwoni to jej muszę powiedzieć 800. Po co mi 3-ci telefon na stan za takie pieniądze.

Jak już powiedziałem TELEFON NIE JEST DO GRANIA. Za 599 można kupić tablet 7" nowy Samsunga P3110 (ten tylko z WiFi).
    luki56
    Level 39  
    LG L9, SGSII nic innego w tej cenie na Androidzie nie będzie. A Smartfony owszem nadają sie do grania.
    AxelNext
    Level 38  
    Z markowych może nic innego na Androidzie nie znajdzie ale jest masa lepszych i tańszych smartfonów np. LENOVO P780, myPhone NEXT itd. itp. Wystarczy poszukać ;)
    luki56
    Level 39  
    Znajdź to Lenovo w Polskim sklepie, a jakość myPhonów jest tragiczna... Chyba że coś się zmieniło w tych dwóch miesiącach.
    AxelNext
    Level 38  
    Czy musi być sklep stacjonarny ?
    Sklepy internetowe notują większą sprzedaż niż sklepy stacjonarne.
    Na Allegro LENOVO P780 znajdziesz bez problemu.

Co do myPhone to pobaw się modelem NEXT to zmienisz zdanie.
    luki56
    Level 39  
    W takim razie zwracam honor co do Lenovo. Nie tyle co chodzi mi o działanie, a tyle co obudowę, nie miałem go w ręku, za to wszystkie jakie miałem myPhony w ręku wręcz mi się rozlatywały w dłoniach.
    AxelNext
    Level 38  
    luki56 wrote:
    wszystkie jakie miałem myPhony w ręku wręcz mi się rozlatywały w dłoniach.
    Wierzę ci bo jak widziałem telefony myPhone to zastanawiałem się dlaczego nie sprzedają je w sklepie z zabawkami albo w sklepie "wszystko po 5 złotych" ale teraz Ty mi uwierz, NEXT to inna bajka.
    luki56
    Level 39  
    Okej, nie ma problemu, jak faktycznie jest ok jakościowo to moge jedynie wierzyć, w ręku nie miałem więc nie wiem jak jest, opieram się jedynie na innych modelach.
    AxelNext
    Level 38  
    myPhone
    I dość dobrze się sprzedaje mimo że ludzie nadal boją się kupować coś co nie jest markowe ;)