Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ZMYWARKA BOSH Logixx Elecronics wywala korki

rybaczewski 27 Oct 2013 12:29 3432 5
    rybaczewski
    Level 9  
    Pomocy.

Wraz z włączeniem Start wywala korki.
    Kabel zasilający ok. W środku przewody i podłączenia ok. Na silniku duża ilość białego nalotu.
    Macie jakiś pomysł?

Jacek
    Piotrunio32
    Level 11  
    Witam,
    W mojej zmywarce Bosch objawy były podobne, okazało się że do pompy wody wpadł kawałek szkła ze szklanki i zablokowało to pompę co spowodaowało spalenie się cewki.
    Pozdrawiam.
    rybaczewski
    Level 9  
    Piotrunio32 wrote:
    Witam,
    W mojej zmywarce Bosch objawy były podobne, okazało się że do pompy wody wpadł kawałek szkła ze szklanki i zablokowało to pompę co spowodaowało spalenie się cewki.
    Pozdrawiam.

Dziękuję za informację. Nie wiem jak dostać się do pompy. zdjąłem wszystkie osłony ale nadal "podstawa połączona jest "przestrzenią zmywającą. Udaje mi się tylko dostrzec różne komponenty przez szczeliny.

Jak się dostać do środka?
    Piotrunio32
    Level 11  
    Witam ponownie,
    w mojej zmywarce pompa znajduje się na dole, tak więc przewróciłem zmywarkę na bok i wylało się trochę wody.Pod spodem jest osłona plastikowa którą należy zdjąć i jest dostęp do pompy.
    Pompa rozbiera się bardzo prosto bez użycia żadnych narzędzi wystarczy tylko obrócić ją i sama się rozpołowi wtedy widzimy komorę wirnika.
    Pozdrawiam
    rybaczewski
    Level 9  
    Piotrunio32 wrote:
    Witam ponownie,
    w mojej zmywarce pompa znajduje się na dole, tak więc przewróciłem zmywarkę na bok i wylało się trochę wody.Pod spodem jest osłona plastikowa którą należy zdjąć i jest dostęp do pompy.
    Pompa rozbiera się bardzo prosto bez użycia żadnych narzędzi wystarczy tylko obrócić ją i sama się rozpołowi wtedy widzimy komorę wirnika.
    Pozdrawiam

Dziękuję. Jeszcze nie udało mi się zdjąć osłony ale walczę. W zmywarka ruszyła kiedy włączyłem ją z otwartymi drzwiami po chwili zamykając. Nabierała wody, a kiedy przestała nabierać-wywaliło korki. Zauważyłem że pod spodem jest trochę wody.

czy jest tego jakaś, znana, przyczyna?
    SadekMB
    Level 15  
    W naszej takie objawy powodował upalony przewód od grzałki który dotykał do obudowy.

Po pierwsze musisz się do niej dostać i po zdjęciu osłon może się okazać że gołym okiem widać uszkodzenie , bo tak na odległość to jedno jest pewne że chodzi ci o bezpieczniki bo korki to mają stare babcie w domu (tak mawiał mój profesor w technikum).