Witam! Mam problem z komputerem i chciałbym prosić o radę użytkowników forum.
A)Po uruchomieniu komputera, monitor nie załącza się a system się nie ładuje, czyli - na ekranie nie wyświetla się nic i nie ma tego pierwszego dźwięku-pyknięcia-sygnału, po którym ładuje się system.
Problem ten pojawia się już od jakiegoś czasu a jego częstotliwość nasila się. Do tej pory myślałem, że to kwestia monitora, ponieważ po włączeniu i odłączeniu kabli monitora, przedmuchaniu ich itd. - komputer uruchamiał się.
Dziś jednak nie pomogły dotychczasowe sposoby i próbowałem innych konfiguracji, żeby dojść do tego co jest źródłem problemu.
1) Przy innym, sprawnym monitorze, problem też się pojawia dokładnie jak w A)
2) Problem można usunąć przez - ODŁĄCZENIE I PONOWNE PODŁĄCZENIE KARTY GRAFICZNEJ - to mnie zaskoczyło.
---> Oczwyiście, to pomaga tylko na chwilę, na "kilka uruchomień" po czym problem powtarza się.
Pytanie: co jest grane?
Dodam jeszcze, że od dłuższego czasu zmagam się z innym problemem, wydaje mi się, że powiązanym: nagle, bez konkretnego powodu pojawia się komunikat-okienko:
"monitor auto-adjusting" - który wyskakuje co kilka sekund. Problem ten pojawia się nagle, bez konkretnej przeczyny i równie nagle znika.
Czasami usuwa go zmiana rozdzielczości, czasami nie. Czasami nie ma go tygodniami, czasami pojawia się codziennie. Reinstalacja najnowszych sterowników karty graficznej nic nie zmieniła.
Specyfikacja sprzętu:
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 128mb
Pamięć RAM: 1024 DDR, dual channels
Płyta główna: Gigabyte Technology Co., GA-K8NF, chipset:nvidia nforce4
bios:version F6
Processor: AMD Athlon 64 3000+
Proszę o pomoc, dziękuję!
A)Po uruchomieniu komputera, monitor nie załącza się a system się nie ładuje, czyli - na ekranie nie wyświetla się nic i nie ma tego pierwszego dźwięku-pyknięcia-sygnału, po którym ładuje się system.
Problem ten pojawia się już od jakiegoś czasu a jego częstotliwość nasila się. Do tej pory myślałem, że to kwestia monitora, ponieważ po włączeniu i odłączeniu kabli monitora, przedmuchaniu ich itd. - komputer uruchamiał się.

1) Przy innym, sprawnym monitorze, problem też się pojawia dokładnie jak w A)
2) Problem można usunąć przez - ODŁĄCZENIE I PONOWNE PODŁĄCZENIE KARTY GRAFICZNEJ - to mnie zaskoczyło.

---> Oczwyiście, to pomaga tylko na chwilę, na "kilka uruchomień" po czym problem powtarza się.
Pytanie: co jest grane?
Dodam jeszcze, że od dłuższego czasu zmagam się z innym problemem, wydaje mi się, że powiązanym: nagle, bez konkretnego powodu pojawia się komunikat-okienko:

Czasami usuwa go zmiana rozdzielczości, czasami nie. Czasami nie ma go tygodniami, czasami pojawia się codziennie. Reinstalacja najnowszych sterowników karty graficznej nic nie zmieniła.
Specyfikacja sprzętu:
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 128mb
Pamięć RAM: 1024 DDR, dual channels
Płyta główna: Gigabyte Technology Co., GA-K8NF, chipset:nvidia nforce4
bios:version F6
Processor: AMD Athlon 64 3000+
Proszę o pomoc, dziękuję!