Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Inne] Jakie urządzenie wielofunkcyjne hp

DestiX 28 Oct 2013 19:52 3366 12
    DestiX
    Level 10  
    Witam, zastanawiam się nad kupnem urządzenia wielofunkcyjnego atramentowego kolorowego, niestety jednak na drukarkach itp nie znam się ani trochę... Wcześniej posiadałem (posiadam ale urządzonko już właściwie umarło) urządzenie HP deskjet 4180. Muszę powiedzieć, że byłem z niego zadowolony.

Dużo się u mnie w domu nie drukuje, jakoś wydruku nie musi być jakaś magiczna, gdyż głównie drukowałem jakieś dokumenty, czasem zdjęcia ale jakość druku f4180 była wystarczająca, co nie znaczy, że nie może być lepsza :) Gdyby było wbudowane WiFi byłoby ok, zawsze to mniej kabli za biurkiem :). Wbudowany wyświetlacz -przydatny bajer ale mógłbym się bez niego obejść. Dobrze byłoby gdyby drukarka przyjmowała zamienniki i bez problemu na nich działała. Fajnie byłoby gdyby to urządzenie było tanie w eksploatacji. Kwota jaką mogę przeznaczyć na zakup to tak max 600 zł (+- parę złotych). Najbardziej interesuje mnie hp jednak jeżeli znajdzie się coś innego równie dobrego to nie będę wybrzydzał. Na pewno nie chcę widzieć w domu brothera, gdyż (przynajmniej w moim odczuciu [drukowanie zleconych zadań 3 dni później - serwis nie pomógł) uważam, że są to chyba najgorsze drukarki.

Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    kintak
    Level 12  
    Ja mam HP K209a, ale jego możesz już niestety nie dostać;/. Ale dalej obstawiałbym jednak przy HP, np HP DeskJet 3525 Ink Advantage WiFi. Cena samego urządzenia to trochę ponad 300 zł przynjamniej w komputroniku, a tusze możesz dostać oryginalne juz za 3 dyszki.
    gumisab
    Level 15  
    Ja mam takie HP k510 z wifi na tanie tusze . Jeżeli interesuje to proszę o info
    Anonymous
    Anonymous  
    DestiX
    Level 10  
    Dziękuje wszystkim za pomoc, zdecydowałem się jednak na MG5350. Jak na razie wydrukowałem skromny dokument tekstowy i muszę powiedzieć, że drukarka jest szybka a jakoś druku jest super. Muszę powiedzieć, że całe urządzenie zapowiada się ciekawie :)
    Tak z ciekawości jeszcze zapytam, w przypadku kiedy padnie głowica podczas stosowania zamienników to ile może kosztować naprawa ? I jakie jest prawdopodobieństwo, że takie coś się stanie ? :)
    Anonymous
    Anonymous  
    seba694637
    Level 16  
    Pomogę wam. Mam drukarkę ( a właściwie miałem) Canona MG5350. Głowica padła po roku stosowania tanich zamienników z allegro. Zużyłem może z 5 kompletów.... Od początku nie używałem oryginałów. Wieczne problemy z kalibracją, zasychaniem, przytykaniem niektórych dysz.... aż w końcu pojawił się błąd B200 ;)
    Anonymous
    Anonymous  
    DestiX
    Level 10  
    A co powiecie o tych tuszach : http://allegro.pl/5x-tusz-canon-pixma-mg5150-mg5250-mg5350-mg6150-fv-i3645464340.html ?

Tusz po 10 zł, ponoć (zgodnie z opisem aukcji) jeżeli urządzenie padnie z winy wkładu to naprawią na ich koszt. Jeżeli tak faktycznie by było to wolałbym nawet zapłacić te 50-60 zł za komplet i mieć spokój niż kupować te za 3 zł i modlić się, żeby drukarka nie padła bo jak padnie to amen, tylko w kosz.
    seba694637
    Level 16  
    DestiX wrote:

Wydaje mi się że powinny być dobre

P.S Swoją drukarkę zakatowałem tymi tuszami: http://allegro.pl/1-x-tusz-canon-ip4850-ip4950-mg5150-mg5250-mg5350-i3648432828.html
    Przepraszam za reklamowanie kogoś tuszy z allegro ;) Nie polecam ich, zresztą za 2,50 nie wymagajmy cudów ;-)