Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak dźwięku w PC przy odtwarzaniu niektórych filmików na YouTube

01 Lis 2013 13:17 3648 26
  • Poziom 14  
    Tak jak wyżej.
    Czasami nie mam dźwięku w słuchawkach ani głośnikach przy odtwarzaniu filmików na Youtube.
    Jest sposób, jak sprawdzić co jest nie tak?
  • Poziom 14  
    Jeszcze chciałem dodać, że niekiedy sie jeszcze zacinają. Próbuję robić to co radził kolega wyżej, narazie nic z tego ale bedę kombinowała dalej... Jak macie jeszcze jakieś podpowiedzi, to możecie pisać.

    Moj system to windows xp, zapomniałem dodać.
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Dźwięk nie wyciszony na YT przypadkiem wtedy? Przeskanuj za pomocą MBAM pełne skanowanie po aktualizacji bazy wirusów i usuń wykryte zagrożenia.
    https://www.malwarebytes.org/
  • Warunkowo odblokowany
    W niektórych filmikach na YT dźwięk bywa zablokowany przez samo YT, jeśli ktoś zgłosił naruszenie praw do użytego w ścieżce dźwiękowej utworu
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    thereminator napisał:
    W niektórych filmikach na YT dźwięk bywa zablokowany przez samo YT, jeśli ktoś zgłosił naruszenie praw do użytego w ścieżce dźwiękowej utworu

    Ale powinna być wtedy na dole informacja, że ścieżka dźwiękowa została wyciszona.
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    thereminator napisał:
    W niektórych filmikach na YT dźwięk bywa zablokowany przez samo YT, jeśli ktoś zgłosił naruszenie praw do użytego w ścieżce dźwiękowej utworu

    Ale powinna być wtedy na dole informacja, że ścieżka dźwiękowa została wyciszona.


    No dokładnie, a nie ma takiej informacji... Filmik po "przewinięciu" do tyłu często zacina się tej samej sekundzie odtwarzania, co wcześniej

    Dodano po 1 [minuty]:

    mati211p napisał:
    Dźwięk nie wyciszony na YT przypadkiem wtedy? Przeskanuj za pomocą MBAM pełne skanowanie po aktualizacji bazy wirusów i usuń wykryte zagrożenia.
    https://www.malwarebytes.org/


    Skanowanie trwa, jak nic nie wykryje, to co innego mogę spróbować?
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Jeżeli problem pojawił się niedawno można spróbować przywracania systemu użyć do czasu gdy było ok, jeżeli MBAM nic nie wykryje.
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    Jeżeli problem pojawił się niedawno można spróbować przywracania systemu użyć do czasu gdy było ok, jeżeli MBAM nic nie wykryje.


    MBam nic nie znalazł, a nie wiedzieć czemu, mogę przywrócić system tylko do stanu z dnia dzisiejszego...
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    A jak przestawisz na miesiąc październik to także nie ma żadnego punktu?
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    A jak przestawisz na miesiąc październik to także nie ma żadnego punktu?


    No właśnie nie da się przełączać między miesiącami. Mam wybór tylko 9 i 10 listopada.

    Dodano po 33 [minuty]:

    Jeszcze teraz dodatkowo, jak zmieniam jakość wideo, to wyskakuje: "wystapił błąd spróbuj ponownie później". I chodzi nie tylko o zmianę na wyższą rozdzielczość, ale także na niższą, np. 240 p....?
  • Poziom 14  
    więc chyba będę musiał zrobić formata, na pewno się poprawi
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    Użyj także AdwCleaner opcja Scan i Clean
    http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
    Daj oba logi z OTL w załączniku. Dodatkowo zaznacz wszyscy użytkownicy, infekcja LOP i Purity.
    http://www.bleepingcomputer.com/download/otl/
    Może coś jednak się znajdzie powodującego problem.


    Zrobiłem. Daje scrypty z OTL i AdwCleaner:
  • Spec od komputerów
    Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

    Cytat:
    :OTL
    DRV - File not found [File_System | On_Demand | Stopped] -- C:\Programy\Game Booster\Driver\WinRing0.sys -- (WinRing0_1_2_0)
    DRV - File not found [Kernel | Boot | Stopped] -- System32\drivers\socuug.sys -- (jimgv)
    DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\TBPANEL.SYS -- (Cardex)
    O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found

    :Commands
    [emptytemp]


    Kliknij Wykonaj skrypt.
    W OTL użyj opcji Sprzątanie.
  • Poziom 14  
    Acorus 20 napisał:
    Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

    Cytat:
    :OTL
    DRV - File not found [File_System | On_Demand | Stopped] -- C:\Programy\Game Booster\Driver\WinRing0.sys -- (WinRing0_1_2_0)
    DRV - File not found [Kernel | Boot | Stopped] -- System32\drivers\socuug.sys -- (jimgv)
    DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\TBPANEL.SYS -- (Cardex)
    O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found

    :Commands
    [emptytemp]


    Kliknij Wykonaj skrypt.
    W OTL użyj opcji Sprzątanie.


    Ok, zrobione

    Zobaczymy, czy pomoże
  • Poziom 14  
    Trochę pomogło. Filmiki odtwarzają się z dźwiękiem, ale dalej zacinają się przy zmianie jakości. tylko że trochę rzadziej...
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Jakie zużycie procesora w trakcie zacinania? Jakie programy są włączone w tle?
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    Jakie zużycie procesora w trakcie zacinania? Jakie programy są włączone w tle?


    Przy zacięciu włączyłem menedżera zadań i było 16 % i zaczęło spadać.
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    komoda93 napisał:
    mati211p napisał:
    Jakie zużycie procesora w trakcie zacinania? Jakie programy są włączone w tle?


    Przy zacięciu włączyłem menedżera zadań i było 16 % i zaczęło spadać.

    To wstaw jeszcze screen z CrystalDiskInfo.
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    komoda93 napisał:
    mati211p napisał:
    Jakie zużycie procesora w trakcie zacinania? Jakie programy są włączone w tle?


    Przy zacięciu włączyłem menedżera zadań i było 16 % i zaczęło spadać.

    To wstaw jeszcze screen z CrystalDiskInfo.


    Brak dźwięku w PC przy odtwarzaniu niektórych filmików na YouTube

    Brak dźwięku w PC przy odtwarzaniu niektórych filmików na YouTube
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Jak nie zmieniałeś kabla SATA to do wymiany, stąd możliwe spowolnienie bo jest uszkodzony kabel SATA w takim razie - błędy w C7.
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    Jak nie zmieniałeś kabla SATA to do wymiany, stąd możliwe spowolnienie bo jest uszkodzony kabel SATA w takim razie - błędy w C7.


    Faktycznie zapomniałem o tym. Kupię go w poniedziałek i napiszę jak działa. A to ma być kabel SATA czy ATA? Bo słyszałem że są dwa rodzaje, a nie znam sie na tym za dobrze..
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    komoda93 napisał:
    mati211p napisał:
    Jak nie zmieniałeś kabla SATA to do wymiany, stąd możliwe spowolnienie bo jest uszkodzony kabel SATA w takim razie - błędy w C7.


    Faktycznie zapomniałem o tym. Kupię go w poniedziałek i napiszę jak działa. A to ma być kabel SATA czy ATA? Bo słyszałem że są dwa rodzaje, a nie znam sie na tym za dobrze..

    SATA bo taki masz dysk, widać po screenie z CrystalDiskInfo.
  • Poziom 14  
    mati211p napisał:
    komoda93 napisał:
    mati211p napisał:
    Jak nie zmieniałeś kabla SATA to do wymiany, stąd możliwe spowolnienie bo jest uszkodzony kabel SATA w takim razie - błędy w C7.


    Faktycznie zapomniałem o tym. Kupię go w poniedziałek i napiszę jak działa. A to ma być kabel SATA czy ATA? Bo słyszałem że są dwa rodzaje, a nie znam sie na tym za dobrze..

    SATA bo taki masz dysk, widać po screenie z CrystalDiskInfo.


    Właśnie wymieniłem taśmę SATA

    I dalej to samo niestety

    Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:

    dać screeny z crystal disc info?
  • Poziom 14  
    Sprawdziłem na przeglądarce Google Chrome i również na tych samych filmikach nie ma dźwięku. Przeskanowałem kompa programem Combo Fix. W załączniku dodaję loga. Rzuci ktoś okiem?
  • Poziom 14  
    A może to będzie coś ze sterownikami??