Zapowiedziany projekt ukończony Link.
Zapowiedziany projekt ukończony Link.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresarna1 wrote:Spróbuj podłączyć jakies Cambridge Audio, ma mięso w średnicy, .
sarna1 wrote:zy próbowałeś podłączyć głośniki pod inny wzmacniacz niż ten bądź co bądź nie najwyższych lotów Technics ?
Greg1702 wrote:Kolejny błąd to płyta OSB, która jest najgorszym wyborem w budowach kolumn. Tutaj wykorzystałbym sklejkę 12 mm z kilkoma wzmocnieniami wewnątrz kolumny.
operator321 wrote:Ja polecam na skrzynki...
marian133 wrote:operator321 wrote:Ja polecam na skrzynki...
Na jabłka czy na cebule?
Jeśli mowa o sklejce, to jest to dobry materiał na obudowy kolumn estradowych, z racji wytrzymałości oraz mniejszego ciężaru (co jest bardzo ważne w sprzęcie PA).
Kolumn domowych nie robi się ze sklejki, chyba że zrobimy z niej kanapkę wraz z MDF-em, wtedy uzyskamy naprawdę dobrą obudowę głośnikową. Niestety mało kto tak robi z racji wysokich kosztów.
operator321 wrote:ŻADNA szanująca się firma nie produkuje już kolumn wysokiej klasy z płyt MDF (poza monitorami-ale to nie są wysokiej klasy kolumny). Dzisiaj używa się albo kompozytów,albo naturalnego drewna,albo wysokiej jakości sklejki. MDF króluje jedynie w sklepach nie dla idiotów.
operator321 wrote:Co powoduje,że skleka nie nadaje się do budowy zestawów domowych? Jakieś testy? Cechy o których nie wiemy?
operator321 wrote:Większość forumowiczów przekonuje się nawzajem do użycia jak najlepszych podzespołów (często opłaconych dużymi kwotami),a potem montuje się je do obudów wykonanych z tandetnego MDF-u
Greg1702 wrote:Jedna kolumna powinna ważyć max 20-25 kilo.
katakrowa wrote:Robienie kolumny która waży 40kg też nie jest dobrym pomysłem.
katakrowa wrote:...Szczególnie jak trzeba je później znieść z 4-tego piętra po schodach O swobodnym przestawianiu w mieszkaniu też nie ma mowy.