Witam.
Nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy.
Mój samochód to Peugeot 306 XR 1996, 1.4 75KM (gaźnik, monowtrysk).
Otóż mam następujący problem z moim peugeocikiem. Jak w temacie samochód pali ok 12,5l/100km mój tryb jazdy to przeważnie krótkie odcinki więc silnik nie zdąży się rozgrzać mimo to uważam że spalanie i tak jest za duże. Dodatkowo jest bardzo słaby wiem to bo jeździłem innymi samochodami również z silnikiem 1.4 i widziałem bardzo znaczną różnice. Występuje również na zimnym silniku dziura w obrotach podczas przyspieszania przy około 2000-2500obr/min. silnik się dławi przez chwilę.
Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Oto rzeczy które już zrobiłem:
-wymiana filtra paliwa, świec, filtra powietrza
-regulacja zaworów
-sprawdzenie rozrządu (czy nie jest czasem przestawiony)
-sprawdzenie układu wydechowego (katalizator)
-zrobiłem analizę spalin
-sprawdziłem gaźnik (wtrysk paliwa, czujnik temperatury paliwa są ok)
-sonda lambda też jest ok (tak wynika z analizy spalin).
Wszystkie ze zabiegi nie dały wyraźnego efektu. Więc nie mam już pomysłów co to może być, bardzo proszę o pomoc lub jakieś sugestie z góry dziękuje. Załączam wyniki analizy spalin (na czerwono są wartości jakie powinny być, ściągnięte z programu Autodata)
Nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy.
Mój samochód to Peugeot 306 XR 1996, 1.4 75KM (gaźnik, monowtrysk).
Otóż mam następujący problem z moim peugeocikiem. Jak w temacie samochód pali ok 12,5l/100km mój tryb jazdy to przeważnie krótkie odcinki więc silnik nie zdąży się rozgrzać mimo to uważam że spalanie i tak jest za duże. Dodatkowo jest bardzo słaby wiem to bo jeździłem innymi samochodami również z silnikiem 1.4 i widziałem bardzo znaczną różnice. Występuje również na zimnym silniku dziura w obrotach podczas przyspieszania przy około 2000-2500obr/min. silnik się dławi przez chwilę.
Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Oto rzeczy które już zrobiłem:
-wymiana filtra paliwa, świec, filtra powietrza
-regulacja zaworów
-sprawdzenie rozrządu (czy nie jest czasem przestawiony)
-sprawdzenie układu wydechowego (katalizator)
-zrobiłem analizę spalin
-sprawdziłem gaźnik (wtrysk paliwa, czujnik temperatury paliwa są ok)
-sonda lambda też jest ok (tak wynika z analizy spalin).
Wszystkie ze zabiegi nie dały wyraźnego efektu. Więc nie mam już pomysłów co to może być, bardzo proszę o pomoc lub jakieś sugestie z góry dziękuje. Załączam wyniki analizy spalin (na czerwono są wartości jakie powinny być, ściągnięte z programu Autodata)