Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Władymirec t25 lecące paliwo z filtra

06 Lis 2013 17:43 2307 13
  • Poziom 9  
    Witam, ja mam problem z moim władkiem gdyż wymianiałem w nim filtry paliwa i odpaliłem go pochodził i zgasł gdy próbowałem po raz kolejny go odpalić waliło się paliwo z jednego z filtrów. Wszystko jest dokręcone wszędzie podkładki miedziane są z tam wciąż leci paliwo podczas kręcenia silnikiem macie jakieś pomysły?
  • Warunkowo odblokowany
    CinCik napisał:
    Witam, ja mam problem z moim władkiem gdyż wymianiałem w nim filtry paliwa i odpaliłem go pochodził i zgasł gdy próbowałem po raz kolejny go odpalić waliło się paliwo z jednego z filtrów. Wszystko jest dokręcone wszędzie podkładki miedziane są z tam wciąż leci paliwo podczas kręcenia silnikiem macie jakieś pomysły?


    Naprawić to co popsułeś. Jak wcześniej nie leciało a teraz leci to wnioski nasuwają się same.
  • Poziom 33  
    A gdzie dokładnie Ci leci? Sprawdź oringi w górnej pokrywie do których dociskane są te "kubły "z filtrem. Podkładki miedziane przed założeniem trzeba rozgrzać do czerwoności, wtedy miękną i lepiej uszczelniają.
  • Poziom 9  
    aa okej okej sprawdzę jeszcze raz. A jeszcze jedno wiem że dziwne pytanie ale jak się go odpowietrza?
  • Poziom 33  
    Władek powinien się odpowietrzać sam ale różnie to bywa. Ja poluzowuje śrubę przy filtrach i wtedy powietrze uchodzi i jest ok.
  • Poziom 9  
    aha ok . No ja wymeniłem te filtry zapompałem pompką paliwo i odpalił było OK ale po chwili zgasł a z prawego filtra zaczeło wylatywać mocno paliwo
  • Poziom 29  
    Przy wymianie filtrów wymieniłeś również uszczelki gumowe szklanek filtrów i śruby?
    Przy wymianie filtrów żadnych śrub z uszczelkami miedzianymi nie trzeba odkręcać.
  • Poziom 9  
    dobra dobra już ogarnąłem sprawę paliwo nie wycieka ale t25 nie chce odpalić.
  • Poziom 33  
    No to poluzuj śrubę na przewodzie wychodzącym z filtra i popompuj pompką ręczną, jak ujdzie powietrze to powinno być ok.
  • Poziom 9  
    Właśnie ręczną pompkę mam trochę uszkodzoną, ale jak odkręcałem górną nakrętkę to paliwo wylatywało ;p


    Moderowany przez zeimp:

    Za wulgaryzm nałożyłem ostrzeżenie!

  • Poziom 33  
    Zamiast pompki ręcznej można kręcić rozrusznikiem. Jeśli dalej nie możesz odpalić to musisz szukać nieszczelności.
  • Poziom 16  
    12pawel napisał:
    Władek powinien się odpowietrzać sam

    Pierwsze słyszę, żeby władek się sam odpowietrzył... Właśnie do odpowietrzenia to jest on dość ciężki. Najlepiej luzować pierwszą rurkę na filtrach (po lewej stronie na korpusie filtrów są dwie rurki, luzować pierwszą), ewentualnie rurkę na pompie z tyłu (ta sama rurka). I ręczna pompka lepiej żeby była sprawna, bo po 1 jeśli rozrusznik oryginalny to prędzej akumulatory padną niż to odpowietrzy a po 2 przez ręczną pompkę potrafi łapać powietrze. Dobrze jest też poluzować rurki wysokiego ciśnienia przy wtryskiwaczach i kręcić rozrusznikiem, gaz w podłogę - dopiero jak się paliwo pojawi to dokręcić rurki.
  • Poziom 9  
    Ok właśnie ładuję akumulatory bo wczoraj nie wytrzymały ;D Jutro powiem co wynikło
  • Poziom 29  
    To ja pierwsze słyszę, że Władek jest ciężki do odpowietrzania.