Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm GT 167N - jak podłączyć centralkę?

nitrosik2 06 Nov 2013 22:44 1710 6
    nitrosik2
    Level 2  
    witam wszystkich,jestem tutaj nowy i bardzo prosze o pomoc i niakierowanie mnie w razie jakich kolwiek pomyłek.

mam pewien problem gdyż posiadam alarm GT 167N i nie mam do niego rozpiski pinów do podłaczenia,co gorsza mam cały komplet zamków (ford) i do każdego z nich idą po 4 przewody więc panowie prosze Was o pomoc,dodam ze było to wyciągnięte z auta powypadkowego i niestety brakuje mi dużo wiązek do tego,dlatego nie umiem sobie z tym poradzić,pozdrawiam

Dodano po 9 [minuty]:

podsyłam tutaj jescze zdjęcia ogólne tego co mam
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Z jakiego forda?
    To nie jest alarm. Bardziej wygląda na sterownik do centralnego zamka. Dokładany sterownik dedykowany do forda. Piloty do tego masz?
    Centralny z kluczyka w fordzie, to system bez centralki. Czyli łączysz ze sobą zamki, a te już same sobą rządzą. Możesz sterować z zewnątrz. Sterowanie plusami.
    nitrosik2
    Level 2  
    pilot też mam tylko musze go poszukać,tam ja to kupiłem jako centralny lecz po szukaniu czegoś w necie wyskoczyły mi podobne modele alarmu typu gt 111,kolego jkbyś mógł mi rozrysować taki schemat podłaczenia sterowania plusami??byłbym ci bardzo wdzięczny
    Błażej
    Przecież wszystko masz na forum. Poza tym, skoro to centralka do forda, to już powinna tymi plusami sterować. Swoją drogą, to skoro nie masz w ręku pilota, to po co chcesz to montować? Jak pisałem - centralny z kluczyka działa już bez centralki, bo w tym układzie jej nie ma.
    nitrosik2
    Level 2  
    tak kolego,rozumiem wszystko gdubum miał pełną instalacje okablowania do tego to nie prosił bym o pomoc na forum,niestety takowej instalacji do tego systemu nie mam,dlatego chciałbym aby ktosi miły i rozumny wytłumaczył mi na czym polega ten system i który pin w centracle jest za co odpowiedzialny
    Błażej
    Tam wyżej zadałem takie pytanie:
    Błażej wrote:
    Z jakiego forda?

Jakos nie raczyłeś odpowiedziec. Poza tym scheamty sa na forum i w sieci. Bez problemu do znalezienia. Więc nie rób z siebie sieroty.
    nitrosik2
    Level 2  
    Panie błazej
    fakt przepraszam nie zauważylem tego zapytania,to pochodzi z Forda Fiesty MK4 z roku 97 1.8D enduro,szukałem róznych rozwiązań na forach i tu i fordowski klub ale jakiegoś pełnego wytłumaczenia nie ma

Dodano po 2 [godziny] 43 [minuty]:

dziekuje wszytkim.znalazłem już rozwiązanie do tego zamykam temat