Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Canon Ip 4500 - zacięcie papieru

Kwasek27 07 Nov 2013 17:26 2100 7
    Kwasek27
    Level 14  
    Witam,

Podczas rozkręcania drukarki w/w wyleciały mi dwie częsci jak na załączonym zdjęciu. Proszę o porade gdzie one powinny sie znajdować w drukarce. Drukarka wskazywała zacięcie papieru i chciałem zlokalizowac usterkę. Canon Ip 4500 - zacięcie papieru
    User removed account
    User removed account  
    Kwasek27
    Level 14  
    Ok, dziękuję za rzetelną odpowiedź. Zabieram się więc do naprawy.
    Kwasek27
    Level 14  
    Udało mi sie umieścic te bolce na miejsce. Czujnik tez zlokalizowalem, przedmuchalem, wyczyscilem. Rozkrecilem obie pokrywy z drukarki, obejrzalem i nie widac zadnych smieci w drukarce, a dioda dalej miga 3 razy i wskazuje zaciecie papieru. Ta tasma z paseczkami po ktorej porusza sie glowica jest lekko zanieczyszczona czarnym tuszem i nie moge tego wyczyscic. Czy jest mozliwe aby to mialo jakis wply? Glowica lekko drgnie i zaczyna migac dioda, nie porusza sie po szynie.
    Kwasek27
    Level 14  
    Na monitorze stanu pojawia sie komunikat "zakleszczenie w wyjsciowej szczelinie papieru". w tym dolnym podjaniku tez znajduje sie sensor? Ten u gory przy wprowadzaniu papieru sprawdzilem miernikiem i zmienia sie napiecie wiec chyba jest w porzadku. Zadnych smieci nie zauwazylem w srodku, aby blokowaly rolki.
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    Kwasek27
    Level 14  
    Problem chyba czesciowo zlokalizowalem, dzwigienka sensora byla z w zlym polozeniu, nie dobijala do konca. Po rozkreceniu wypadla mi zapadka od podajnika i widze ze jest troche nadlamana.
    Majka_C
    Level 1  
    Pomóżcie mi proszę zlokalizować te flagę / sensor w IP 4500. ;/