Witam, zamieszczam ten post z powodu braku możliwości kontaktu z firmowym radiem do Citroena Xsary Picasso kupiony na aukcji w internecie. Podłączyłem to radio prawidłowo do samochodu razem z anteną i nie odnotowałem żadnych oznak działania tego radia oprócz sekundowego przewijania płyty CD. To radio nie ma wyświetlacza ani żadnych diod nie można stwierdzić czy działa. Nie słychać żadnego buczenia, nic się nie wyświetla na konsoli środkowej samochodu. Przyczyna może być:
- brak numeru VIN
- brak aktywacji radia w komputerze pokładowym
- spalony bezpiecznik
Dodam że samochód mam od nowości jestem pierwszym właścicielem i nie było w nim nigdy firmowego radia (nie ma możliwości kontroli radiem z kierownicy) ale mam radio panasonica i działa tak samo podłączając. Nigdy nie grzebałem w oryginalnym okablowaniu i ponadto mam instrukcje obsługi. Według mnie jest zepsute.
3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. Uzupełnij swój post [damiancz]
- brak numeru VIN
- brak aktywacji radia w komputerze pokładowym
- spalony bezpiecznik
Dodam że samochód mam od nowości jestem pierwszym właścicielem i nie było w nim nigdy firmowego radia (nie ma możliwości kontroli radiem z kierownicy) ale mam radio panasonica i działa tak samo podłączając. Nigdy nie grzebałem w oryginalnym okablowaniu i ponadto mam instrukcje obsługi. Według mnie jest zepsute.
3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. Uzupełnij swój post [damiancz]