Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

uruchomienie play online na modemie xu870

jejstar 09 Nov 2013 22:13 1707 4
    jejstar
    Level 9  
    Witam,mam modem Novatel Merlin XU870.Wsadziłem do niego karte play-internet.Zainstalowałem go na win 7 ,sciagnalem program Mobilink.Po uruchomieniu programu pokazuje mi,mobile na dwie kreski;HSDPA Connection;Play UMTS.Na niebiesko podswietlony napis Mobile a pod nim napis Gotowe.
    Przy probie połączenia wychodzi:
    Error 211: połączenie nie powiodło się .jeśli próbujesz ustanowic połączenie za pomoca modemu bezprzewodowego,sprobuj ponownie pozniej.

Moge recznie zmieniac sieci,miedzy dwoma Plus i dwoma unknown(nie liczac era i orange-zabronione)

Na modemie cały czas miga mi niebieska dioda,połączenia brak,co zrobić?
    laryadi
    Level 18  
    Musisz go skonfigurować ,czyli w ustawieniach w polu APN wpisujesz internet a w polach nazwa użytkownika i hasła zostawiasz puste i ustawiasz to jako domyślne połączenie. Żeby w play połączyć się z netem musisz być zalogowany w sieci macierzystej play no i czy modem ma simlocka?
    jejstar
    Level 9  
    hmm co do tego simlocka to nie wiem,bo modem dostałem.Wpisałem jak radziłeś,wyskakuje błąd Error 127-ustawienia APN moga byc niepoprawne,skontaktuj sie z operatorem.Rozumiem że wyglada to na simlocka ?
    laryadi
    Level 18  
    Prawdopodobnie masz simlocka chodź pewności nie mam. Spróbuj tego opisu Link .A w jakiej sieci był ten modem zakupiony?
    jejstar
    Level 9  
    Niestety nie wiem,plikow nie moge sciagnac z tej strony :( ale juz znalazlem w czelusciach internetu,zobacze co mi sie uda