Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

CD70 navi nie działa po odczytaniu pamięci

ostry4444 10 Lis 2013 16:53 4581 13
  • #1 10 Lis 2013 16:53
    ostry4444
    Poziom 15  

    Dostałem radio z vectry c cd70navi od kupla, który twierdzi że działało przed odłączeniem akumulatora, ktoś odczytał pamięć (bo widać na zdjęciach że ruszane) lecz się poddał. Radio włącza się tylko brak reakcji i podświetla się na wyświetlaczu górne okienko "radio" nie reaguje na żadne przyciski. Na zdjęciach widać jakby brakowało rezystora (zaznaczone miejsce obok 24C64). Może ktoś ma zdjęcie lub może podejrzeć co tam jest. Napięcia na nóżce 5-5V, 6-0V, 8-5V, połaczenia ścieżek OK. Podeślę też plik bin.
    PROSZĘ O POMOC

    0 13
  • #3 11 Lis 2013 20:02
    ostry4444
    Poziom 15  

    ok dzięki (lecz problem nadal istnieje nie wiem jak to ogarnąć)

    0
  • #4 11 Lis 2013 20:28
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 35  

    Sprawdź złącze radio - płyta główna ( szczególnie złącze na płycie głównej ).

    0
  • #5 12 Lis 2013 21:53
    ostry4444
    Poziom 15  

    Dziękuję SZYMON BYDGOSZCZ, że poświęcasz czas i pomagasz.
    Po sprawdzeniu styków na iso nic nie stwierdziłem (sprawdzałem na ciągłość omomierzem)

    0
  • #6 13 Lis 2013 05:58
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 35  

    Nie na ISO tylko na połączeniu czołówki z płyta główną.

    0
  • #7 13 Lis 2013 21:28
    ostry4444
    Poziom 15  

    Po sprawdzeniu przejść wygląda na to, że jest w porządku

    0
  • #8 14 Lis 2013 22:21
    wolf16
    Poziom 19  

    Kolego co rozumiesz pod pojęciem nie działa? Nie włącza się ? tutaj dla porównania masz dump z innej navi plik raczej wygląda ok.

    0
  • #9 15 Lis 2013 21:38
    ostry4444
    Poziom 15  

    Włączenie polega na tym, że pojawia się pasek od góry wybory funkcji (np radio, itp), i tylko taka reakcja, (w radiu działa tylko włącz wyłącz)

    0
  • #10 16 Lis 2013 08:49
    wolf16
    Poziom 19  

    moim zdaniem może być wysypany soft, ciężko coś powiedzieć na odległość. Masz op-com? Czy diagnoza widzi radio? Jakie są błędy?

    0
  • #11 07 Sty 2014 10:18
    ostry4444
    Poziom 15  

    Jeszcze walczę (potrzebny wsad do navi spróbował bym podmienić) lecz brak możliwości połączenia z radiem

    0
  • #13 14 Maj 2014 06:19
    orzech9995
    Poziom 10  

    Witam z takim brakiem reakcji radia cd70 opel 2007r spotkałem się podczas próby zmiany softu na PL. Radio staneło w miejscu nie reagowało na nic a po odłączeniu akumulatora pojawiał się tylko znaczek opla i oczywiście płyta została w radiu bez możliwości wyjęcia jej. Ktoś wrzócił na chomika pliki które uwalają radia. Kontakt do mnie orzech9995(malpa)wp.pl jestem z okolic Stargardu Szczecińskiego chętnie pomogę. Mi się udało wyjść z opresj i nawet komunikaty nawigacji są w języku polskim. Pozdrawiam. Na email odpowiadam w 100% lecz żadko ponieważ jestem kierowcą międzynarodowym i w tej chwili się nie chwale tylko żale ;).

    0
  • #14 28 Lip 2014 10:25
    ostry4444
    Poziom 15  

    radio oddane do klienta, tyle co wiem wymienił na inne
    Dziękuję wszystkim za pomoc

    0