Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka indesit wil85 - Migoczące światełka startu i programu-a pralka nie działa

lidia-2009 11 Nov 2013 18:35 3459 6
    lidia-2009
    Level 9  
    Witam, mam problem z pralką indesit wil85, migają jednocześnie światełka: na czerwono od włącznika pralki i na zielono od programu.Pralka nie działa, odgłos jakgdyby wypompowywała wodę. żadne przyciski nie działają, pralkę można jedynie wyłączyć wyciągając wtyczkę z gniazdka. Po włożeniu wtyczki ponownie do gniazdka w pralce ponownie zaczynają migotać lampki. Może ktoś z Państwa miał podobny problem i udało się samemu z nim poradzić.
  • Helpful post
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    lidia-2009 wrote:
    udało się samemu z nim poradzić.

Poradzi jedynie elektronik ale tylko w realu .
    lidia-2009
    Level 9  
    Pralka już ma swoje lata, zastanawiam się czy ma sens ją reanimować. Naprawa + części to pewno parę stów, może lepiej dołożyc i kupić nową.
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    lidia-2009 wrote:
    Pralka już ma swoje lata, zastanawiam się czy ma sens ją reanimować

W takim razie - po co zakładasz temat?
    lidia-2009 wrote:
    Naprawa + części to pewno parę stów,

Jakie parę stów?
    lidia-2009
    Level 9  
    Wyczytałam gdzieś że to może być moduł (cena 150zł) + wymiana + dojazd i się nazbiera. Odkręciłam "plecki" pralki i okazało się, że spadł pasek klinowy. Założyłam go na miejsce ucieszona że naprawiłąm pralkę, lecz to nie nie było to. Pralka nadal nie działa i "objawy" dalej takie same.
    lidia-2009
    Level 9  
    Założyłam temat, bo nie jestem genialna i liczyłam na to, że może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać w prosty sposób, jak na przykad w mojej niedziałąjącej zmywarce, której przyczyną "awarii" był brak soli. A w instrukcji nie pisano o tym, że brak soli może powodować nie uruchomienie się zmywarki. Gdybym wiedziała co dolega mojej pralce i ile będzie kosztować naprawa to nie traciłabym czasu na opisywanie awarii sprzętu i obserwowanie wątku, i czytanie Pańskich podpowiedzi typu: musi to zobaczyć fachowiec w realu.
    User removed account
    Level 1